Po téměř dvou týdnech se hokejisté Třince představí na vlastním ledě, kde budou chtít proti silnému Hradci Králové navázat na předchozí domácí úspěchy.

Oceláři si z Werk Areny budují pevnost, vždyť už pět utkání po sobě v ní neztratili ani bod. Mimo jiné zdolali Zlín, Pardubice i Slavii. Slezany však čeká rozjetý Mountfield, který v úterý zvítězil ve Vítkovicích, venku bodoval posedmé v řadě a je nejlepším celkem v bilanci zápasů na soupeřových kluzištích.

„V naší hře se konečně začínají objevovat herní věci, které pilujeme na trénincích, začíná fungovat hra, jen je potřeba to ustálit a zažít tak, aby to bylo automatické, abychom hráli s vysokou výkonností stabilně, bez propadů," řekl trenér Třince Jiří Kalous.

„Hradec, to je taková tichá voda, která břehy mele. Nikdo o nich pořádně neví, mnoho lidí jim příliš nevěří. Oni se ale postupně derou tabulkou nahoru. Mančaft jim očividně šlape," podotýká gólman Ocelářů Šimon Hrubec.

Druhý regionální zástupce z Vítkovic si bude chtít spravit chuť po sérii tří domácích „nulových" porážek a potvrdit, že mu to naopak venku jde.

Bude to však velmi náročné. Ostravany totiž čeká duel v Karlových Varech, které poslední čtyři domácí zápasy vyhrály, navíc vždy za tři body. „Co se týká nasazení, bojovnosti, bruslení, to vše v naší hře je, jenže máme ty neúspěchy v hlavách. Je to vážná situace, ale nikoliv tragická," říká vítkovický asistent Roman Šimíček.

„Musíme udělat vše pro to, abychom se z toho dostali ven. Byla by škoda, když už jsme se někam dostali, abychom o to zase přišli. Navíc, když jsme nedávno vyhráli tři těžké zápasy na Spartě, ve Zlíně a v Litvínově. Jednoduše nám nezbývá nic jiného, než ve Varech navázat na tyhle zápasy, začít si opět věřit a přivézt do Ostravy body. A to i přesto, že nám chybí dva obránci," dodal Roman Šimíček, který narážel na absenci zkušených Michala Barinky a Richarda Stehlíka.