„Taková je realita. Ve třetí třetině jsme dostali nějaké góly a prohráli jsme. Nic se nedá dělat, jdeme dál," uvedl jednatřicetiletý slovenský reprezentant, který po zápase působil v útrobách Ostravar Arény rozladěně, místy až podrážděně.

Oproti předchozím zápasům jste ale aspoň nějaké branky vstřelili…

Takhle bych to neřekl. Šance jsme měli i v minulých zápasech, jenže nám to tam nepadalo. A dnes? Góly jsme dali tři, ale nakonec jsme prohráli. Teď si zápas rozebereme a v pátek půjdeme do dalšího (v Pardubicích pozn. red.).

V Ostravě jste měli špatné nástupy do třetin, čím si to vysvětlujete?

Ano? (odmlčel se) Je to tak. Góly jsme samozřejmě dostali na začátku třetin, ale jsme natolik zkušené mužstvo, abychom hráli dál. A to, že jsme dostali gól hned v první minutě? Zápas má šedesát minut… Bohužel jsme prohráli.

Třetí třetinu jste prohráli čtyřbrankovým rozdílem, nepodcenili jste ji náhodou?

Dostali jsme čtyři góly a prohráli jsme, ale rozhodně nejsme mužstvo, které něco podcení. Dostali jsme góly, prohráli jsme, ale jdeme dál.

Domácí tentokrát působili hladovějším dojmem…

Možná ze začátku. Ale potom už nesouhlasím, protože hra byla v naší režii. Zápas jsme otočili, tlačili jsme se do brány, z toho pramenily góly. Jenže na začátku třetí třetiny dostaneme gól, pak další a to rozhodlo.

Co jste říkal na atmosféru derby, na které přišlo přes deset tisíc diváků?

Ta byla každopádně výborná, ve Vítkovicích bývá tradičně taková. Je to derby, takže co se týká atmosféry, ta byla dobrá.

A jak se vám zamlouval zápas samotný?

Co se týká nasazení, si myslím, že to byl dobrý zápas. Hrálo se nahoru a dolů, nechyběly souboje, akce střídala akci. Takže co se týká kvality, zápas byl dobrý.

Sice se vám teď pár zápasů nepovedlo, přesto jste nadále druzí v tabulce, což však nezajímá vaše fanoušky, kteří žádali odvolání trenéra. Co tomu říkáte?

(zamyslel se) Další (otázku).

Prožíváte nejsložitější období v sezoně, na konci třetí čtvrtiny základní části jste prohráli tři zápasy za sebou. Znamená to něco?

To je sport, teď jsme tři zápasy prohráli, třeba dalších pět vyhrajeme. My nejsme mužstvo, které by něco řešilo. Jdeme dál, pokaždé hrajeme šedesát minut naplno. Prohráli jsme, prohráli, teď si to rozebereme a půjdeme dál.