„Hra se začínala přitvrzovat. V tu chvíli mi nic jiného nezbývalo,“ řekl na konci zápasu už v civilu oblečený Salajka. Za zhození rukavic dostal trest ve hře a musel pod sprchu. Na ruce mu zůstala krvavá památka. „Trefil jsem ho do přilby. Jinak vše v pohodě,“ ukazoval statný zadák šrám na levém zápěstí.

Hostující trenér Michal Piskoř počínání hodonínského hráče nechápal. Po prohraném duelu uznal kvality soupeře, chování některých hokejistů v oranžovomodrých dresech ho však vytáčelo.

„Proti klukům z juniorky si dokazují, že jsou velcí hokejisti. Musím se tomu smát,“ konstatoval.

Frýdek Místek držel s domácími krok pouze první třetinu. Rozhodl začátek druhého dějství, kdy Drtiči odskočili na rozdíl tří gólů. Z druhé trefy v zápase se v těch chvílích radoval Michal Kuba, jenž si celkově připsal tři kanadské body.

„Děkuji spoluhráčům, bez kterých by mi to tam nespadlo,“ vzkázal skromně. „V začátku zápasu kousali. Šli do nás a ke konci utkání se chtěli pořád bít. To už není hokej,“ postěžoval si pro změnu zase Kuba .

I když je Frýdek – Místek na posledním místě druholigové tabulky, nehodlali Drtiči nic podcenit. „Měli pár slušných výsledků. Dalo se čekat, že budou dobří,“ komentoval Kuba protivníky, jenž skórovali zejména po chybách Hodonína. „Moc jsme si s pukem hráli. V kabině jsme si řekli, že na ně vletíme. To se nám podařilo. I když upřímně, hokej spíš kazili. Proti takovému týmu se špatně hraje.“

Drtiči zvedali ruce nad hlavu v osmi případech, ale zároveň spoustu šancí zahodili. Promarnili rovněž přesilovku pěti proti třem. Duel nabídl momenty, ve kterých jako by se přizpůsobili místecko – frýdecké hře. Kazili přihrávky, rmoutili diváky. Přesto slavili vysoké vítězství, kterým si fanoušky opět naklonili na svoji stranu.

„Přijeli jsme s devíti hráči mladšími dvaceti let. Takové zápasy jsou pro ně velkými zkušenostmi. Motivace nám nedělá problém. Kluci dělají na svojí kariéře. Hrají pro zábavu. Přijdou třeba z noční a jedou na zápas,“ uzavřel hostující kouč.

Hodonín – Frýdek Místek 8:3

Branky: 3. Komárek (Kuba), 8. Kuba (Rapant), 25. Jurásek (Haring), 26. Kuba (Komárek, Hollý), 26. Peš (Holuša, Sajdl), 31. Korotvička (Salajka), 45. Vaškovič (Haring 57. Sajdl (Peš, Hoza) – 8. Kolařík (Mocek), 20. Kopáč, 55. Kolařík.

Hodonín: Šrámek – Salajka, Šimeček, Pokorný, Podešva, Komárek, Klimeš, Rapant, Flamík – Haring, Jurásek, Vaškovič – Hoza, Korotvička, Kubica – Špok, Hollý, Kuba – Peš, Holuša, Sajdl

Frýdek–Místek: Vašíček – Vajda, Krutil, Babic, Slavík, Kudláček, Gebauer, Sluštík, Kopáč, Kolařík, Maruna, Mocek, Langer, Slípek, Dubčák