Oceláři rozhodli o zisku tří bodů už v první třetině, kdy nasázeli soupeři čtyři branky a oslavili před domácím publikem šestou výhru v řadě. Dvěma brankami se blýskl Jan Peterek.

„Mysleli jsme si, že na nás Bolka vletí, potřebují nutně body. Čekali jsme těžký boj. Dali jsme ale rychlé góly a nakonec to bylo jednostranné, pohodový zápas,“ řekl dvougólový střelec.

Na ostatních stadionech ještě zápasy ani nezačaly, v Třinci už se oslavovali tři body. Domácí začali proti poslednímu týmu extraligy od podlahy a už po osmadvaceti vteřinách je poslal do vedení po přesném vysunutí Semana ranou na lapačku Květoň.

Třinecká mašina jela dál. Růžička se oklepal za brankou s tvrdého úderu do obličeje, vybruslil si před branku a z úhlu se trefil parádně do šibenice. Kanonýr Ocelářů slavil jubilejní dvacátou branku, Polanský se radoval ze stejného počtu asistencí.

Nádherná podívaná pokračovala. Bonk našel od mantinelu Semana, který ještě vyšperkoval celou akci pro Poláka, kterému už stačilo přesně zamířil do odkryté branky. „Někdy se to tak sejde. Hlavně je důležité, aby se útočník ukázal a na obránci pak je, aby zvedl hlavu. Já ji měl nahoře a jsem rád, že to Vojta dal, protože jinak by ta přihrávka byla o ničem,“ vykládal obránce Daniel Seman, který připravil svým přehledem pro své spoluhráče dva góly.

Otrávený Schwarz poté odjel na střídačku, ale ani Valent dlouho čistý štít neudržel. Čtvrtý hřebíček do mladoboleslavské rakve zabil mazák Peterek, který v útočném pásmu obral o puk jako malého kluka Mikuše a střelou nahoru zvýšil. „Ani jsem to nepostřehl, že Schwarz vystřídal. Kdyby to nehlásili, tak to nevím. Bylo to jeho rozhodnutí. Nešáhl si na puk, bylo to 3:0… Pro něho dost složitá situace,“ pokračoval Seman.

Středočeši působili jako partička skautů na výletě. Ve 26. minutě zapomněla jejich obrana na Růžičku, který dělovkou napálil pravou tyč. Hosté se v závěru druhé třetiny podívali po dlouhých minutách před půlku a hned z toho bylo snížení. Tvrdík si vybruslil mezi kruhy a trefil přesně. Vzápětí orazítkoval na druhé straně tyč Adamský, ale třinecké šály přece jen letěly nahoru. Hudec totiž vyslal do brejku Peterka a ten našel skulinu mezi Valentovými betony. „Je to brankář z Havířova, tak jsem věděl, co na něj,“ smál se Peterek.

V úvodu třetí třetiny korigoval chladnokrevně dotaženým bekhendovým blafákem teprve sedmnáctiletý mladíček Hyka, ale domácí to nevykolejilo. Měli jen trochu smůly, to když v přesilovce pět na tři spálil velkou šanci Polanský, když nedokázal přehodit hokejku ležícího Valenta. Závěr už se dohrával v poklidu. „Jde vidět, že máme větší pohodu než kolem Vánoc. Jen ať to tak jde dál,“ dodal Peterek.

Třinec – Mladá Boleslav 5:2

Třetiny: 4:0, 1:1, 0:1

Muž zápasu: Seman

Třinec: Hamerlík – Krajíček, Seman, Zíb, Hrabal, Lojek, Hudec – D. Květoň, Polanský, M. Růžička – Zagrapan, Peterek, Adamský – V. Polák, Bonk, Varaďa – McGregor, Orsava, Hrňa. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Mladá Boleslav: Schwarz (8. Valent) – Hay, Mikuš, Marušák, Lehikoinen, Žabka, Chaloupka – Plodek, Divíšek, Mikulík – Tvrdík, Štefanka, Bahenský – Nouza, Vrbata, Boháč – Hyka, Gajovský, Matějovský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Branky a nahrávky: 1. D. Květoň (Seman), 7. M. Růžička (Polanský), 8. V. Polák (Seman, Bonk), 12. Peterek, 40. Peterek (Hudec) – 38. Tvrdík (Bahenský), 44. Hyka (Hay, Gajovský). Rozhodčí: Minář, Mikula – Prchal, Kis. Vyloučení: 6:8. Bez využití. Diváci: 2786.