Moravskoslezský krajský svaz ledního hokeje na zasedání z minulé středy uložil domácímu klubu finanční postih ve výši 3,5 tisíc korun za nedostatky pořadatelské služby.

Rozhodnutí disciplinární komise Špačka nepříjemně zaskočilo. Nikoliv proto, že Horní Benešov, jehož hráči byli hlavními aktéry celého konfliktu, vyvázl z incidentu zcela bez trestu. S týdenním odstupem frýdecký kouč stále nenachází pochopení pro pokutu, kterou dostal právě domácí klub. „Tresty pro Horní Benešov, respektive pro jeho hráče, jsou v souladu s řádem. Ale z pokuty pro náš klub jsem skutečně rozčarovaný, s takovým rozhodnutím určitě nesouhlasíme,“ prozradil v rozhovoru.

Finanční sankce se vztahuje k situaci z úvodu závěrečné třetiny utkání 21. kola krajského přeboru mezi Frýdkem-Místkem a Horním Benešovem. Z vyjádření disciplinární komise vyplívá, že vedoucí hostujícího mužstva Antonín Pražák se měl údajně dostat do konfliktu s rozhodčím, za což byl potrestán pozastavením činnosti na jedno utkání a pokutou ve výši tisíc korun. Názory z obou táborů se však rozcházejí. Zatímco trenér Špaček tvrdí, že sudího atakoval právě vedoucího Horního Benešova, jeho protějšek Marek Harazim poukázal na neukázněného fanouška.

„V žádném případě tam nebyl žádný zásah veřejnosti. To, co se odehrálo na ledě, bylo zcela v režii Horního Benešova,“ pokračoval Tomáš Špaček. Ten už poněkolikáté upozornil na údajnou třetí osobu, jež měla v zápase tahat za nitky. A znovu frýdecký kouč neprozradil, koho konkrétně má na mysli. „Není možné, aby třetí osoba sváděla incident na nedostatečnou pořadatelskou službu. Házet vinu na někoho jiného, to je velmi ubohé,“ dodal.

Nad tresty, které disciplinární komise uložila hráčům Hornímu Benešovu, se špaček už pozastavovat nechce, byť je ještě před týdnem považoval za velmi mírné. Romanu Libigerovi, který poté, co hlavní rozhodčí ukončil zápas, inzultoval sudího Šmejkala, byla pozastavena činnost na dvacet soutěžních zápasů. Navíc musí uhradit pokutu dva tisíce korun. Mírnější trest stihl Petra Palinčáka a Lukáše Vrábela, kteří si nezahrají pouze pět zápasů a na led se mohou vrátit v posledním utkání s Frýdkem-Místkem. „Jejich tresty jsou v souladu s řádem, kde byly jejich přestupky jasně stanovené,“ pokračoval frýdecký kouč.

Špaček už dříve avizoval, že se frýdecký klub proti rozhodnutí disciplinární komise odvolá. Momentálně však zvažuje, jestli se takový postup vzhledem k výši pokuty vůbec finančně vyplatí. „Odvolání chystáme, ale jsou tam dost vysoké finanční jistiny a proto zvažujeme, jestli to má cenu. Pokud totiž neuspějeme, zaplatíme ještě více za projednání,“ vysvětlil. „Zvažujeme proto alternativy. K rozhodnutí, respektive pořadatelské službě, však určitě zaujmeme stanovisko,“ doplnil.

Frýdek-Místek je velkým překvapením letošní sezony krajského přeboru. Z outsidera se postupně vyklubal tým, který už dokonce figuroval na čele tabulky. Momentálně patří Špačkově družině výborná druhá příčka, na vedoucí Karvinou ztrácí pouhé tři body. V současnosti mají frýdečtí hokejisté dokonce jedno utkání k dobru a je velmi pravděpodobné, že o vítězi základní části rozhodně až poslední zápas, ve kterém se Špačkovi svěřenci utkají znovu s Horním Benešovem.

Kam dál? VIDEO: Benešov v zápase s Frýdkem-Místkem inzultoval sudího