Mezi hráči na ledové ploše nechyběly ani čtyři posily. Navrátilci z hostování Jiří Polanský s Vladimírem Svačinou, brankář Jan Strmeň, se kterým se počítá na farmu ve Frýdku-Místku a také útočník Tomáš Marcinko, který poslední rok strávil v čínském Kun Red Stat hrajícím mezinárodní KHL.

Brzy se však bývalý forvard Pardubic, Košic či švédského MODO rozhodl vrátit do extraligy. "Pocity jsou fajn. Přes léto jsem tady byl čtyři nebo pět týdnů, takže už tady jsem nějakou dobu, ale teď jsem rád, že jsme šli na led a za chvíli začne sezona," pronesl po prvním tréninku, kdy na ledě Werk arény bylo přítomno 27 hráčů.

Lední hokej ženy - ilustrační foto
Mladé Oceláře čeká světová výzva

"Se složením týmu jsem spokojený," řekl na začátek kouč Václav Varaďa, kterému kromě Marka Zadiny pomáhal také bývalý útočník a mistr extraligy z roku 2011 Radek Bonk, který jinak bydlí v Ottawě. "Jsem teď v Česku a Venca mě pozval, abych mu pomohl, za což jsem rád," řekl Radek Bonk.

"Samozřejmě pokud se objeví nějaký zajímavý hráč, tak budu o tom uvažovat. Každý má teď měsíc na to, aby mě přesvědčil, že do týmu patří a vybojuje si místo," dodal Varaďa, který chce dávat příležitost i mladým odchovancům.

"Šanci dostanou, budou v pětce se zkušenějšími hráči a bude záležet jen na nich, jak se s tím popasují," uvedl Varaďa.

Kádr hokejistů Třince

Brankáři: Peter Hamerlík, Šimon Hrubec, Jan Strmeň. Obránci: Marian Adámek, Milan Doudera, Filip Haman, Bohumil Jank, Lukáš Krajíček, Tomáš Linhart, Jakub Matyáš, Vladimír Roth. Útočníci: Martin Adamský, David Cienciala, Vladimír Dravecký, Jan Hladonik, Erik Hrňa, Zbyněk Irgl, Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík, Tomáš Marcinko, Rostislav Marosz, Jakub Petružálek, Jiří Polanský, Daniel Rákos, Marek Růžička, Martin Růžička, Vladimír Svačina.

JAROMÍR NOHAVICA podpořil svou přítomností třetí ročník beach ragby na Masarykově náměstí v Ostravě. „Hráče obdivuju. Na tom písku to musí být náročné,“ prozradil s úsměvem.
Jaromír Nohavica o ragby: Nádherná hra, která spojuje lidi. A vzpomíná na Iry