V úvodu duelu to vypadalo, že se nehraje o mečbol v sérii. Místo úzkostlivé defenzívy se útoky valily ze strany na stranu a už v páté minutě mohl otevřít skóre hrdina druhé bitvy Svačina, ale příklepem z mezikruží zasáhl Kašíkův hrudník.

Zběsilé zahajovací tempo polevilo s faulem Adamského a Zlín první přesilu hned zužitkoval. Veselý ještě bekhendem neuspěl, ale pak Bukarts neuspěchal situaci dva na jednoho a v nejlepší vhodný moment vybídl křížnou přihrávkou Holíka k druhé trefě v předkole play off.

Domácí se už v deváté minutě dostali do nezáviděníhodné role a museli dohánět manko. Do gólových situací se přes hostující obranu znovu prokousávali jen těžko, ale z nesnází se dostali obrovskou silou v předbrankovém prostoru. Hosté hájili nejtěsnější vedení 33 minut, pak však po oslabení nestačili dostřídat a vyčerpaný Urbanec nedokázal před brankou zpacifikovat Tybora, který koncem hole usměrnil do horního růžku Adamského přihrávku z křídla.

Oceláři si před Kašíkem počínali důrazněji než soupeř a díky tomu otočili skóre. Stejně jako v úterý u toho byl havířovský pomocník Pechanec, který šťastnou tečí z brankoviště „propašoval" puk mezi Kašíkovými betony za čáru a přesunul tlak na soupeře.

Třinci patřil také nástup do třetí části a za stavu 2:1 měl nejméně tři možnosti odpojit soupeře z kontaktu. Při Žižkově vyloučení po Noskově švihu za překonaným Kašíkem zazvonila tyč, Tybor z velké šance trefil brankáře a Adamský po sólu v oslabení těsně minul.

Pak navíc Kašíkovi ujely nervy, zezadu do břicha seknul špičkou holí Rákose a s trestem na pět minut a do konce utkání musel přepustit místo Horčičkovi. Jenže když to s hosty vypadalo bledě, stačila jediná nepozornost Třince a Holík při hře čtyři na čtyři ze sóla překonal Hamerlíka.

Prodloužení netrvalo ani tři minuty. Aktivní Holík si našel odražený kotouč a z úhlu ho poslal do odkryté branky potřetí.

René Mucha (Třinec): „Dnes jsme prohrávali, podařilo se nám ve druhé třetině utkání otočit. Bohužel při situaci čtyři na čtyři jsme udělali trestuhodnou chybu, která by se neměla stávat. Hosté to potrestali gólem na 2:2. Bohužel hráčům to asi leželo v hlavách ještě i v prodloužení. Ani to nebylo optimální a Zlín rozhodl."

Rostislav Vlach (Zlín): „Zápasy v sérii jsou velice vyrovnané. Jak herně, tak na góly. Minule měl víc štěstí Třinec, dneska jsme měli víc štěstí my. Kašíkova reakce nebyla adekvátní. Na něj tam byl nájezd s brzdou, což by se mělo pískat, ale jeho reakce nebyla opodstatněná. V play off je to vyhrocené. Jsou tam hraniční zákroky, ale mužstvo musí udržet nervy a překousnout to."

HC Oceláři Třinec – PSG Zlín 2:3 v prodl. (0:1, 2:0, 0:1 – 0:1)
Branky a nahrávky: 33. Tybor (Adamský, Hrabal), 39. Pechanec (Svačina, Kanko) – 9. P. Holík (Bukarts, Žižka), 53. P. Holík (Kotvan, Bukarts), 63. P. Holík. Rozhodčí: Fraňo, Šír – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:5, navíc Kašík (Zlín) 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 5136. Stav série: 1:2

Třinec: Hamerlík – Hrabal, Galvas, Nosek, Jank, Slovák, M. Doudera – Kopecký, Plíhal, Dravecký – Kanko, Pechanec, Svačina – Rákos, Polanský, Adamský – Matuš, Kindl, Tybor. Trenéři: Dopita a Mucha
Zlín: Kašík (53. Horčička) – Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Urbanec, Řezníček – Bukarts, P. Holík, Říčka – Čachotský, Roman Vlach, Veselý – Okál, Cibák, Čech – D. Šťastný, Fořt, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira