„Nejvíce mě zklamalo, jak jsme odehráli první dva domácí zápasy. Očekával bych od týmu daleko větší zarputilost, srdnatost a bojovnost. Play-off se bez toho nedá hrát. Vždycky vyhraje ten, kdo je zarputilejší a bojovnější. Myslím, že to byl bohužel pro nás Chomutov, proto zaslouženě vyhrál," řekl Kýhos.

„Chomutov byl na úvodní dvě utkání daleko lépe připravený. I po stránce zarputilosti a bojovnosti. V tom nás předčil, proto ty první dva zápasy vyhrál," vykládal Kýhos. „Chomutov nás ale nijak nezaskočil. Celou sezonu prokazoval výbornou výkonnost, takže jsem očekával, že budou silní," podotkl Kýhos.

Velký problém byl v produktivitě hráčů, kteří měli být těmi rozdílovými a rozhodovat zápasy. Martin Růžička, Kamil Kreps, Zbyněk Irgl a Tyler Redenbach v celé sérii neskórovali. Kapitán Irgl a pardubická „posila" Redenbach byli tak špatní, že je trenér na poslední tři, respektive dva zápasy vyřadil ze sestavy.

Jediný, kdo se dokázal prosazovat, byl americký útočník Cory Kane, autor tří branek. „Zkušení hráči se měli více prosazovat. Bylo pro nás hrozně těžké střílet góly. Moc jsme jich nedali. Na druhé straně je třeba uznat, že velkou překážkou pro nás byl gólman Ján Laco. A vůbec celá obrana Chomutova," řekl Kýhos.

První sezonu u mužstva nemohl hodnotit pozitivně. Taky proto, že Třinec z druhého místa po základní části nedokázal zdolat Chomutov v normální hrací době ani v jednom případě. „Není to nic veselého a jsem z toho smutný. Mám ale chuť pokračovat. Jestli však zůstanu, se uvidí. Smlouvu mám ještě na rok," uzavřel Vladimír Kýhos.