Klub Markovo odvolání oznámil v tiskové zprávě bez udání konkrétních důvodů. Podle dobře informovaných zdrojů je to ale reakce na spor mezi Kýhosem a Polanským, který v neděli odstartoval hráčův otevřený rozhovor v médiích, v němž si postěžoval na špatný vztah s hlavním koučem Ocelářů a nedostatek prostoru ve hře.

"Pavel Marek odvedl pro třinecký hokej za ty roky obrovské penzum práce, získal pro něj titul v extralize, za což mu vedení klubu děkuje. Jeho budoucnost v rámci klubu se dále řeší. Na jeho místo nastupuje Honza Peterek, od nějž si celá organizace slibuje nový impulz," řekl tiskový mluvčí klubu Tomáš Želazko.

Kromě Markova odvolání vedení třineckého hokeje dále pracuje na urovnání napjaté situace mezi Kýhosem a Polanským. "Probíhají jednání, aby se situace co nejdříve stabilizovala a všichni se mohli soustředit na hokej," řekl Želazko.

Třinec hraje další extraligové utkání už ve čtvrtek v Plzni. Zda Polanský bude v sestavě, ze které ho Kýhos v posledních dvou utkáních vyřadil, není jasné.