Oceláři do prvního přípravného klání nastoupili s hodně omlazenou sestavou. Z reprezentačních důvodů chyběli Hrubec, Svoboda, Milan Doudera a Orsava. Trenéři pak nechali odpočívat gólmana Hamerlíka, beky Kleslu, Galvase, či útočníky Irgla, Klepiše a Plíhala.

Werk Aréna tak první branku viděla až v minutě dvanácté. Jako první se na střeleckou listinu zapsal americký forward ve službách Minsku Nick Bailen. Ten dokázal využít přesného pasu z hole Michaljova a střelou k tyči nedal brankáři Šimbochovi šanci.

Podruhé se hosté prosadili krátce před uplynutím poloviny zápasu, střelcem byl Sergej Drozd. Běloruský útočník si v závěru oslabení sjel na útočnou modrou, střelou švihem nedal Šimbochovi šanci – 0:2. Slezané mohli vzápětí odpovědět, střela Kovařčíka ale byla nepřesná.

Domácí se trefili až v závěrečné části. Na Polanského proměněné trestné střílení však zareagoval Matěruchin, a když podruhé na jednogólový rozdíl snížil Adamský, skóroval i Vesce. Oceláři tak v prvním přípravném zápase prohráli 2:4. Další duel Třinecké čeká v úterý 4.8., kdy na svém ledě přivítají Olomouc.

HC Oceláři Třinec - Dinamo Minsk 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)

Branky: 43. Polanský z trestného střílení, 53. Adamský - 12. Bailen, 28. Drozd, 51. Matěruchin, 56. Vesce.