„Bylo to vyrovnané utkání. Vyhráli jsme s velkou dávkou štěstí," přiznal kouč Slavie Vladimír Růžička. „Druhá branka, která rozhodla o tom, že nemáme ani bod, nás mrzí, protože jsme ji inkasovali po chybě ve středním pásmu. To by se nám stávat nemělo," řekl třinecký asistent Pavel Janků.

Utkání plné šancí na obou stranách ovládli gólmani. Především domácí Šimon Hrubec předváděl parádní kousky. Na začátku druhé třetiny se vytáhl proti Sklenářovi, kterému zneškodnil trestné střílení. Betony totiž zaklapl včas.

Co se nepodařilo hostujícímu útočníkovi, to naopak zvládl v polovině zápasu Růžička. Toho při úniku v oslabení zahákoval Bednář a kanonýr Ocelářů nedal Furchovi šanci. Bekhendový blafák neměl chybu.

Za tři minuty mohl zvýšit Zagrapan, ale zcela sám před Furchem totálně selhal. Nejenže netrefil branku, ale ani plexisklo za ní. Puk se po jeho střele zatřepetal v ochranné síti. „Uskočilo mi to. Tohle byla jasná chyba útočníka," kál se Marek Zagrapan.

V závěru druhé třetiny měl na holi druhou trefu Peterek, ale přes ležícího Furcha zazvonil pouze o horní tyč. Řadu velkých příležitostí měli i slávisté. Sklenář, Tomica ani Hertl si ale na kouzlícího Hrubce nepřišli.

Do hry vrátil hosty dvanáct minut před koncem Krenželok, který po přihrávce Jelínka zpoza branky ranou z první srovnal. Když už se zdálo, že se půjde do prodloužení, udeřil slávistický navrátilec Bednář, který 88 vteřin před koncem lehce tečoval střelu Sklenáře.

V posledních sekundách to ještě zkusili Oceláři bez brankáře, ale bez výsledku. Růžičkovo šikovné nahození totiž Furch se štěstím vleže schoval pod sebe. „Po herní pauze jsem se necítil dobře, přesto dal vítězný gól," usmíval se Jaroslav Bednář, šestatřicetiletý stříbrný medailista ze světového šampionátu 2006 v lotyšské Rize, který naposledy působil ve švýcarském Luganu.

Třinec - Slavia 1:2 (0:0, 1:0, 0:2), 25. kolo extraligy

Branky a nahrávky: 30. M. Růžička z trestného střílení - 49. Krenželok (P. Jelínek, Kempný), 59. Bednář (Sklenář). Rozhodčí: Hradil, Husička - Jindra, Skopal. Vyloučení: 3:4, navíc Kadlec (Slavia) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 2573.

Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Hrabal, Zíb, Klouček, Lojek, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Zagrapan - Rákos, Polanský, Klimenta - Adamský, Podešva, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.

Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, od 43. navíc Dresler - Bednář, V. Sobotka, Tomica - Hertl, Alinč, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Poletín, Skokan, Stránský - od 43. navíc Micka. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.