Stejně jako na Spartě, tak ani proti Zlínu, nerozhodil domácí bleskový nástup soupeře. Už po osmnácti vteřinách rozjásal skupinku zlínských fanoušků Balaštík, který dorazil tvrdou střelu Hamrlíka. „Naštěstí jsme nezpanikařili a ukázali, jaké teď máme sebevědomí,“ řekl třinecký Marek Zagrapan, který působil v minulosti čtyři roky právě ve Zlíně.

Ještě do konce první dvacetiminutovky se podařilo Třinci zápas otočit a stálo to za to. Koncert „věšáků“ odstartoval Polák, který zakončil příhru Varadi. Oceláři jako by nebojovali se soupeřem, ale sami mezi sebou o to, kdo dá krásnější gól. Květoň i Hudec se blýskli dalšími parádními šibenicemi.

Slezané létali po letě jako neřízené střely a Sedláček ve zlínské brance si musel připadat jako v sauně, tak se potil. Ale ani Hamerlík se nenudil. Ve 33. minutě zneškodnil Balánův pokus po šikovné žabičce Ivana Rachůnka. Do vyložených šancí se však dostávali častěji Třinečtí.

V jedné takové se ocitl u levého mantinelu číhající McGregor, kterému parádně nabil z mezikruží Hrňa. Kanaďan ve službách Ocelářů se trefil z první přesně k levé tyči a definitivně uhasil zlínský plamínek naděje.

Uvolněnost a pohoda byla viditelná na straně Třince v úvodu třetí třetiny a cítili to i domácí fanoušci. Nejprve búra a pak také deset, skandovali směrem ke svým miláčkům a náramně se u toho bavili. Ne už tak hosté ze Zlína, kteří mohli přeskočit v tabulce třetí Vítkovice.

Třinečtí vyslyšeli přání z tribun velmi rychle. Po 72 vteřinách závěrečného dějství zvýšil v přesilovce na 5:1 dorážkou Zagrapan, o pětadvacet vteřin nato přidal svou druhou brankou v utkání Polák, a vyhnal Sedláčka z branky. Toho nahradil mladíček Kašík, který si odbyl extraligovou premiéru.

Tečku za povedeným třineckým představením udělal Polanský spolu s Květoněm a Růžičkou po totálním rozebrání celé hostující obrany.

„K tomu, aby se dal Třinec v takové síle porazit, bychom museli trestat jejich chyby a zároveň by museli mít naši brankáři štěstí. Ani jedno z toho se ale nestalo,“ vykládal trenér Zlína Zdeněk Venera.

Domácím při odchodu z ledu radostně zářily oči a hlasitě oslavovali vysoké vítězství. Všichni dobře věděli, že jim utkání sedlo. „Hrajeme teď ve velké pohodě, každá pětka boduje. Máme super šňůru, snad nám to vydrží,“ doufá Zagrapan, autor pátého gólu.

Třinec – Zlín 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 7. V. Polák (Varaďa, Lojek), 12. D. Květoň (Zíb, M. Růžička), 25. Hudec (V. Polák, Varaďa), 36. McGregor (Hrňa, Hrabal), 42. Zagrapan (Peterek, Adamský), 42. V. Polák (Varaďa), 46. Polanský (D. Květoň, M. Růžička) – 1. Balaštík (Hamrlík, Leška). Rozhodčí: Šindler, Jeřábek – Pešek, Jelínek. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 4255. Muž zápasu: V. Polák

Třinec: Hamerlík – Hrabal, Seman, Richter, Zíb, Lojek, Hudec – D. Květoň, Polanský, M. Růžička – Zagrapan, Peterek, Adamský – V. Polák, Bonk, Varaďa – Hrňa, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a Kopřiva
Zlín: Sedláček (42. Kašík) – Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Míka, Lučka – Balaštík, Leška, Köhler – Důras, Balán, I. Rachůnek – Kubiš, T. Sýkora, Sivák – Holík, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Venera a Vlach