Během uplynulého víkendu zvládli hokejisté HC Frýdek-Místek odehrát dvě těžká utkání. Rysi nejprve podlehli v prodloužení kladenským Rytířům, aby o den později uspěli na ledě v Litoměřicích. V průběžné tabulce tak Frýdku patří desátá příčka, na play-off ztrácí čtyři body.

ROZHODLO PRODLOUŽENÍ 

Kladno nastoupilo na svém ledě v takřka kompletní sestavě. Přesto to byli hosté, kteří už ve 4. minutě šli díky Frankově trefě do vedení. V prostřední části nejprve rozhodčí neuznali vyrovnávací branku Strnada, aby vzápětí hostující brankář zlikvidoval Tůmovi nařízené trestné střílení. „Tůma se rozhodčímu přiznal, že uklouzl. Nelíbilo se mi ale chování kapitána Strnada, který tam přijel a já si o tom mohu myslet, co chci, ale zavání mi to tím, že mu přijel říci, ať nic nepřiznává,“ zlobil se po zápase kouč hostí Marek Malík.

Rytíři ale přece jen zápas otočili, kdy ve třetí části využil hezkou přesilovkovou kombinaci Pekr a po něm se prosadil prvním gólem v sezoně slovinský olympionik Repe. Jenže dvě a půl minuty před koncem vystoupil dopředu Kehar, puk propadl k Mikulíkovi a zkušený plejer k tyči poslal zápas do prodloužení.

V něm kladenský Kubík předvedl trojnásobnou projížďku kolem celého pásma, puk předal P. Hořavovi a jeho střelu vzápětí doklepl za Strmeně – 3:2.

„My jsme chtěli bodovat a tomu jsme uzpůsobili taktiku. Ta se nám celkem dařilo dodržovat, bohužel jsme po dvou třech individuálních chybách inkasovali. Nakonec máme bod, který bychom před zápasem asi brali, ale po průběhu utkání bychom chtěli víc,“ neskrýval Marek Malík.

DŮLEŽITÉ VÍTĚZSTVÍ

Sérii čtyř porážek v řadě pak hokejisté Frýdku-Místku přeťali v Litoměřicích, kde předehrávali duel 43. kola.

„Utkání bylo velmi vyrovnané a bylo na něm patrné, že hrají sousedé v tabulce. Myslím si, že kromě začátku druhé třetiny, kde nám zápas trochu utekl, jsme hráli velmi disciplinovaně. Šance, které jsme si vytvořili, jsme proměnili, a i díky tomu jsme dotáhli utkání do vítězného konce,“ komentoval výhru rysů jejich trenér Jiří Juřík

Frýdečtí v dalším kole vyzvou na svém ledě přerovské Zubry. Utkání se hraje ve středu 24. ledna od 18 hodin.

RYTÍŘI KLADNO – HC FRÝDEK-MÍSTEK 3:2 pp (0:1, 0:0, 2:1 – 1:0)
Branky: 44. Pekr (Machač, R. Přikryl), 49. Repe (Redlich), 63. Kubík (P. Hořava) – 4. Franek (Kafka), 58. Mikulík (Kofroň). Rozhodčí: Wagner, Doležal – Lučan, Maštalíř. Vyloučení: 6:7, využití: 1:0. Diváci: 2216.

HC STADION LITOMĚŘICE – HC FRÝDEK-MÍSTEK 3:6 (1:3, 2:1, 0:2)
Branky: 9. J. Veselý, 21. Řehoř, 22. Machala – 5. Štumpf, 12. Zahradníček, 19. Štumpf, 37. Klimša, 59. Klimša, 59. Martynek. Rozhodčí: Wagner, Barek – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 3:4, navíc: Hanták 10 OT (L). Využití: 1:1. Oslabení: 0:1. Diváci: 970.