V první třetině byl nejblíže otevření skóre domácí Jakub Ižacký. V rozmezí dvou minut jel dvakrát sám na Juraje Šimbocha, ten ale ukázal své kvality. Ve 13. minutě pak Zubři hráli přesilovku, při které se dokonce po skrumáži na brankovišti rozsvítilo červené světlo za frýdecko-místeckým gólmanem. Radost domácích fanoušků byla naštěstí předčasná.

Podobné pocity si ale prožili i diváci v sektoru hostů. V 18. minutě překonal Horčičku tečí David Cienciala, dle rozhodčích však kotouč zasáhl vysokou holí. Branka tedy nebyla uznána a první třetina tak skončila bezbrankovou remízou.

Prostřední dějství začalo rychlou střelou teprve sedmnáctiletého Miloše Romana, která překvapivě lízla horní tyč Horčičkovy brány. Frýdek poté byl nadále aktivní a vybojoval si dvě po sobě jdoucí přesilové hry. Zubry v těchto chvílích podržel brankář Horčička. A byli to paradoxně domácí, kdo mohl jít do vedení. Dymáček byl v brejku faulován, nařízené trestné střílení ovšem neproměnil.

Zhruba v polovině hry se už zdálo, že tlak Frýdku nemohou domácí hráči ustát. Zubry ale vysvobodil faul mladíka Romana. V následné početní výhodě se trochu se štěstím dostal puk ke Kratochvílovi, ten jej poslal rychle na Ižackého, který otevřel skóre zápasu – 1:0. „Ve druhé třetině nás Frýdek hodně zatlačil. My pak paradoxně v jejich největším tlaku dali branku na jedna nula," řekl domácí trenér Vladimír Kočara.
V úvodu třetí dvacetiminutovky se karta obrátila a byli to naopak Zubři, kdo diktoval tempo hry. Velice nadějně vypadala souhra Pláška s Kovaříkem, druhý jmenovaný nastřelil pouze břevno. A tak zafungovalo klasické nedáš-dostaneš. Neuběhla ani minutka a pohlednou kombinaci Rysů zakončoval do prázdné brány Tadeáš Jaroš – 1:1.

V 51. minutě měl na hokejce rozhodnutí domácí veterán Plášek. Také čtvrtý samostatný nájezd ale skončil bravurním zákrokem Šimbocha. Oba gólmani tak drželi své týmy nad vodou.

Rozhodnutí tak mělo přinést atraktivní prodloužení tři na tři. Po necelých třech minutách hry Frýdek přišel ve svém útočném pásmu o puk, ten si bruslí předkopl Jan Berger a upaloval sám na Šimbocha. Popáté už slovenský brankář úspěšný nebyl. Berger se trefil naprosto přesně a vystřelil pro Přerov bod navíc. „Myslím si, že dělba bodů byla zasloužená. Bylo to vyrovnané utkání, jen s tím rozdílem, že jsme udělali o jednu chybu právě v tom prodloužení víc a domácí toho využili. Snažili jsme se narušovat rozehrávku domácích, nejvíc se nám to dařilo ve druhé třetině. Potom už nám Přerov moc šancí nedal. Jsme rádi za bod, ale samozřejmě bychom byli ještě radši, kdybychom si odtud odvezli body dva," svěřil se pro oficiální web frýdecko-místeckého klubu trenér Jiří Juřík.

„Už jsem to dnes viděl hodně černě, protože oni hráli fakt výborně. Naštěstí jim neuznali gól, který by Frýdku hodně pomohl. Byl to ale dobrý, rychlý a nepříjemný hokej. Nehrálo se proti nim dobře, jsou to opravdu zlaté dva body. Nedá se říct, že bychom si výhru nějak výrazně zasloužili my, svou roli sehrálo i štěstí," culil se po zápase střelec rozhodující branky Zubrů Jan Berger.

K dalšímu zápasu nastoupí hokejisté Frýdku-Místku ve středu 7. prosince v Českých Budějovicích. Po duelu s lídrem soutěže čeká na Juříkovic partu další domácí duel, a to s Benátkami nad Jizerou. Utkání se Středočechy začíná v 17 hodin.

HC ZUBR PŘEROV - HC FRÝDEK-MÍSTEK 2:1 (0:0, 1:0, 0:1 – 1:0) po prodloužení
Branky: 36. Ižacký (Berger, Pala), 63. Berger – 48. Jaroš (Samiec, Franek). Rozhodčí: Doležal, Veselý – Lučan, Kis. Vyloučení: 4:3, bez využití. Diváci: 2270.

Frýdek-Místek: Šimboch - Štebih, Adámek, Michal Roman, Matyáš, Kovář, Jáchym, Jeník – Chmielewski, Pechanec, Klimša – Rufer, Cienciala, Miloš Roman – Jašek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Samiec, Jaroš, Franek. Trenéři: Jiří Juřík a Marek Malík.

Tabulka WSM ligyZdroj: Deník