V taktickém utkání chyběly oba týmům dlouho ofenzivní nápady. Přesto si hosté vypracovali šanci rákose a domácí zase zkoušeli několikrát štěstí při přesilové hře. Zcela opačný obrázek ukázala druhá třetina, kdy měl solidní možnost Irgl, ssice neproměnil, ale vzápětí Krajíček nahozením od zadního mantinelu procpal kotouč do Kloučkovy branky.

"Často se nám stává, že se tlačíme do soupeřovy obrany a hrozně těžko se to překonává. V první třetině jsme ještě měli v nohách úterní zápas Ligy mistrů, pak jsme to rozjezdili a dali jsme gól na 1:0," hodnotil asistent Třince Marek Zadina.

Na srovnání stavu však sedm tisíc fanoušků nečekalo dlouho, ve 30. minutě se prosadil Starý. "Bohužel jsme propadli v útočném pásmu a dostali na 1:1," litoval Zadina, přičemž na vyrovnání mohl navázat Bojko, ale nedal. Proti Kloučkovi zase neuspěl Hrňa. A tak opět odeřilo na druhé straně. Před Hrubcem se osamocený Wishart nemýlil.

"Přes tlak do branky jsme si vyložené šance nevytvořili, většinou jsme končili ve středním pásmu nebo v rozích. A za stavu 2:1 pro Pardubice bylo těžké se do toho dostávat, ale klukům nemůžeme upřít snahu, hráli na sto procent," pokračoval Marek Zadina.

V závěru mohl vyrovnat Svačina, ale brankář Dynama Klouček opět zazářil, čímž také rozhodl o vítězství domácích 2:1. "Takové zápasy jsou, my se z toho poučíme a půjdeme dál," dodal Zadina.

Domácí si čtvrtý bodový zisk v řadě pochvalovali. "Vydřené vítězství, všichni hráči zápas poctivě odpracovali. Věděli jsme, jak výborný soupeř sem přijede, a jak dobře hrají přesilovky. Bylo důležité, že jsme dokázali jejich početní výhody ubránit. První třetinu jsme odehráli hodně zakřiknutě, ale naštěstí jsme neinkasovali," řekl asistent trenéra Pardubic Pavel Marek.

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Starý (Cardwell, Dušek), 38. Wishart (J. Sýkora, Perret) - 25. Krajíček. Rozhodčí: Kika, T. Horák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7023.
Pardubice: Klouček - Wishart, Hunkes, Cardwell, Čáslava, Trončinský, Mojžíš - Vondráček, Tomášek, S. Treille - Quenneville, Bojko, Rolinek - J. Sýkora, Poulíček, Perret - M. Beran, Dušek, Starý. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Jank, Linhart, Adámek, D. Musil - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Svačina, Polanský, Adamský - Irgl, Cicenciala, Hrňa - Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.