Oceláři o výhře rozhodli třemi góly v úvodní třetině, v níž ubránili i 101 sekund dlouhé oslabení tří proti pěti. Dvakrát se trefil Vladimír Dravecký. Brankář Šimon Hrubec si připsal první čisté konto sezony.

"I když to podle výsledku tak možná nevypadá, měl jsem dost práce. Vary měly hodně střel, dostávaly se i do gólových šancí," uvedl po utkání Hrubec, který kryl 34 střel. "Nekoukám na časomíru, snažím se na to nemyslet. Už se mi několikrát vymstilo, že jsem během zápasu přemýšlel, co kdyby byla nula. Je to jak bumerang, hned se to vrátí a máte to tam. Stalo se mi to už hodněkrát," dodal.

Třinečtí zlomili zápas na svou stranu už v první části. Nejdříve Kane, který nahradil zraněného Špirka v elitní formaci, dorazil do branky střelu Noska. V sedmé minutě zvýšil Linhart, jehož ránu od modré tečoval do vlastní sítě hostující hráč. Trenéři Karlových Varů reagovali oddechovým časem a po hezké akci Gorčíka sebral zakončujícímu Stloukalovi gólovou šanci brankář Hrubec.

Skvělou příležitost ke snížení měli hosté ještě v 101 dlouhé přesilové hře pět na tři. Jenže několikrát prováhali ideální čas ke střelbě a třinecký gólman ani nemusel zasahovat. Naopak Oceláři zasadili pěknou tečí Draveckého třetí úder a brankáře Honzíka vyhnali na střídačku.

"Do zápasu jsme vstoupili s neskutečným respektem před soupeřem a celé utkání se podle toho vyvíjelo. Tým máme velice mladý, platíme daň, že když dostaneme první gól, tak potom pod tlakem nedokážeme proměňovat šance a děláme ještě i jiné chyby," uvedl karlovarský tréner Jan Tlačil.

Karlovy Vary v utkání často střílely, ale domácí byli mnohem nebezpečnější a v polovině duelu přidali čtvrtý gól. Po vhazování ujel v oslabení Dravecký a skóroval nekompromisní střelou do růžku. Pod dojmem slušného vedení však hráli Oceláři i na krásu a promarnili například i přečíslení tři na gólmana.

O nulu mohl Hrubce připravit v úvodu třetí části Gríger, ale zblízka minul branku. Jinak se hrálo hlavně na hostující branku a Marosz, ještě minulou sezonu hráč Karlových Varů, prostřelil Závorku. Oceláři poté nic nevytěžili z devadesátisekundové výhody dvou mužů, ale brzy poté přidal šestý gól Polanský a po něm uzavřel skóre Cienciala.

Oceláři tak odstartovali poprvé v klubové historii extraligovou sezonu pěti výhrami. "Tohle může týmu hodně pomoci. Nahrát zpočátku body, udělat si pohodu. Když se vyhrává, všechno pak jde snadněji. Musíme si toho ale vážit, není to automatické," prohlásil třinecký útočník Jiří Polanský.

Hlasy trenérů:

Vladimír Kýhos (Třinec): "Výsledek je jednoznačný, ale z trenérského pohledu moc spokojený nejsem, protože to byl bezstarostný hokej. A kdybychom neměli Šimona (Hrubce) v bráně, tak kdo ví, jak by to dopadlo. Spokojenost je proto poloviční. Nelíbilo se mi hlavně bránění a naše hra dozadu. Vepředu jsme si něco vytvořili, ale chtěli jsme taky bránit a pomoci Šimonovi. Mužstvo mu může poděkovat za to, že výsledek je takový."

Jan Tlačil (Karlovy Vary): "Do zápasu jsme vstoupili s neskutečným respektem před soupeřem a celé utkání se podle toho vyvíjelo. Tým máme velice mladý, platíme daň, že když dostaneme první gól, tak potom pod tlakem nedokážeme proměňovat šance a děláme ještě i jiné chyby."

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 7:0 (3:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Kane (Nosek), 7. Linhart (M. Růžička, Roth), 19. Dravecký (Rákos), 30. Dravecký (Kane), 48. Marosz (Cienciala), 51. Polanský (L. Galvas, Marosz), 53. Cienciala (Linhart, Marosz) Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4563.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Galvas - J. Petružálek, Kane, M. Růžička - Irgl, Polanský, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - Cienciala, Marosz, Hrňa. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Karlovy Vary: Honzík (19. Závorka) - Baránek, Sičák, Dujsík, Harant, T. Dvořák, Benák - Kindl, Matuš, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, T. Rohan - Gorčík, Stloukal, Kohout - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kněžický.