Pětadvacetiletý forvard tak může i roztrhat a zahodit nominaci do slovenského olympijského výběru na únorový turnaj v Innsbrucku. Ze hry ho v 31. minutě vyřadil nedovolený zákrok karlovarského obránce Marka Baránka, po němž si Sýkora patrně o hranu mantinelu přetrhl vazy v rameni. Zafixovaný v krunýři putoval na lehátku přímo z ledu do třinecké nemocnice. "Čekáme na zprávy, diagnózu zatím nemáme," řekl ČTK mluvčí klubu Tomáš Želazko.

Pod zdravotními problémy se Ocelářům úplně zbortila obrana. I Linhart těsně po startu opustil arénu zřejmě s poraněným ramenem, Klesla musel odstoupit do zásahu pukem do prstu a nedohrál ani Roth. "V šatně jsme se minuli. Zrovna shodou okolností všichni tři odjížděli na rentgen. V téhle chvíli vůbec netušíme, kdo z nich bude moct v neděli hrát," uvedl třinecký trenér René Mucha.

Vzhledem k tomu, že Slezané měli na soupisce pouze šest beků, museli si v závěru na netradičním postu pomoct útočníkem Tomášem Plíhalem. "Pro nás to bylo opravdu zvláštní utkání v tom směru, že jsme přišli o tři obránce. Museli jsme tam stáhnout Tomáše Plíhala a dohrávali na tři beky a jednoho útočníka. V závěru to byla otázka vůle a jsme rádi, že jsme to zvládli," dodal Mucha.