V ní se bude hrát nejen v pondělním podvečeru, ale také i v tom úterním. Oba zápasy na frýdecko-místeckém ledě mají začátek stanovený na 18 hodinu.

Rysi začali druhé utkání předkola play-off v podobném duchu, jako to první. Dali první gól v zápase, rozdíl byl pouze v tom, že tentokráte se hosté prosadili až v 7. minutě. A opět u toho byla elitní formace Frýdku-Místku. Pechanec našel volného Chmielewskeho, který trefil přesně k tyči.

Svěřenci Jiřího Čelanského svou kůži lacino prodat nehodlali. Ještě v průběhu první třetiny srovnával krok Dlouhý. Když pak v prostřední části využili domácí dvě přesilové hry a na začátku třetího dějství zvyšoval Hrabík již na 4:1 pro domácí tým, zdálo se být o osudu zápasu rozhodnuto. Frýdečtí ale zabojovali. Ve 47. minutě nejprve snížil svou druhou brankou v zápase Chmielewski, jiskřičku naděje pak vydoloval dalším gólem mládežnický reprezentant Jašek. To už ale na světelné tabuli svítil čas 59:21, takže rysům moc času na srovnání stavu nezbylo. Ani následná hra bez brankáře kýženou branku nepřinesla, série se tak srovnala na 1:1 a nyní budou mít dvakrát výhodu domácího prostředí hráči z města na pomezí Slezska a Moravy.

„Pro nás je hodně důležité, že jsme dokázali s Frýdkem srovnat krok. Oproti prvnímu zápasu jsme byli aktivnější a odvážnější. Co mě ale mrzí, tak že jsme při vedení 4:1 dopustili hostům zápas ještě zdramatizovat," řekl krátce po zápase domácí trenér Jiří Čelanský. „Nám se tentokráte nedařila hra, se kterou jsme slavili úspěch v prvním utkání. Domácí byli hodně agresivní v osobních soubojích a tam jsme nenašli protizbraň. Co bylo ale rozhodující, tak proměněné přesilovky. Domácí dali v nich dva góly a my jen jeden, což si myslím, že byl zrovna ten rozdílový gól," dodal Jiří Juřík, trenér Frýdku-Místku.

Ten už ve zbývající části letošní sezony nebude moci počítat s obráncem René Pieglem. Českobudějovický rodák si ve druhém utkání pochroumal rameno a vypadá to, že jej čeká v nejbližších dnech operace. „Trochu se nám to sice komplikuje, ale budeme rozhodně bojovat," dodává Juřík.

HC Benátky nad Jizerou - HC Frýdek-Místek 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
Branky: 18. A. Dlouhý (Plodek, Víšek), 22. Bittner (Mikliš, Prokeš), 34. Plodek (Víšek, Kolmann), 45. Hrabík (Bittner, Bednář) - 7. Chmielewski (Pechanec, Michal Roman), 47. Chmielewski (M. Růžička, Pechanec), 60. Jašek (M. Růžička, Chmielewski). Rozhodčí: Kika, Kopeček - Bryška, Novák. Vyloučení: 9:6. Využití: 2:1. Diváci: 242. Stav série: 1:1.

Frýdek-Místek: Daneček - Adámek, Kania, Michal Roman, Štebih, Bartko, Piegl, D. Stránský - M. Růžička, Pechanec, Chmielewski - O. Kovařčík, Cienciala, M. Kovařčík - Miloš Roman, Jašek, Lacka - Franek, Jaroš, Klimša - Christov. Trenéři: Jiří Juřík a Marek Malík.