Když frýdecko-místecký útočník Vít Christov poprvé překonal břeclavského gólmana v 11 vteřině utkání, netušil, že to bude právě on, kdo bude mít hlavní podíl na vysokém vítězství svého celku. Frýdek i díky jeho hattricku porazil soupeře z jižní Moravy 7:2.

„Hodně nám pomohl začátek zápasu, kdy jsme jim vstřelili dva rychlé góly. Bohužel potom jsme přestali hrát to, co jsme původně chtěli. Zbytečně jsme udělali pár chyb, ale naštěstí nás soupeř nedokázal potrestat. Zápas jsme tak postupně dovedli do vítězného konce," pousmál se krátce po utkání Christov.

Ve svém mladém věku ještě nemáte odehráno tolik zápasů. Přesto, už se vám někdy v kariéře povedlo dát tak rychlý gól?
Myslím, že ne. Tohle byl určitě můj nejrychlejší gól.

Hokej je sice rychlá hra, ale dá se říct, že jste už po první minutě měli utkání rozhodnuté?
Přesně tak. Z prvních dvou střel jsme dvakrát skórovali, ale ten další průběh nás strašně mrzí. Tam jsme nehráli dobře.

Duelem s Břeclaví jste zakončili první část základní části, ve které jste dvacetkrát vyhráli, a jen ve dvou případech se z výhry radoval soupeř. S tím musíte být určitě spokojeni?
Podle mého jsme první polovinu soutěže zvládli na jedničku. Pár zápasů jsme asi neodehráli tak, jak by si naši trenéři přáli, ale tým tady šlape, je tu výborná parta, sedíme si. To se pak vše podepisuje na naší pohodě a výsledcích.

Přeci jen každému soupeři nadělujete šest a více branek. Jak nacházíte motivaci do dalších zápasů? Neříkejte, že jdete do každého utkání naplno?
Tak bych to neřekl. My se opravdu snažíme do každého zápasu jít naplno. Někdy ale dáte rychlé branky a polevíte. Nebo i naopak, začneme špatně a vše dotahujeme pak ve třetí třetině.

Ona i na soupeřích je často vidět menší motivace. Ne každý tým hrál proti vám od začátku až do konce. Souhlasíte?
Asi ano. Zrovna se mi vybavil domácí zápas s Porubou. Dali jsme rychlé branky a oni pak už působili takovým odevzdaným dojmem.

V sobotu přivítáte na domácím ledu Valašské Meziříčí. Jak se na zápas těšíte?
Úplně stejně, jako tomu bylo v našem prvním zápase, kdy jsme doma vyhráli myslím šest nula. Venku jsem s týmem nehrál, ale co jsem od kluků slyšel, tak Bobři nehráli vůbec špatný zápas. Uvidíme, s čím soupeř přijede. Určitě ale budeme chtít do nich vlítnout a opět vyhrát.