Frýdlantské kulturní centrum, které bylo velice slušně zaplněno, zažilo v sobotu 25. března večer thrashmetalové oslavy. Metalové příznivce nažhavily i dvě předkapely, které fungují už tři dekády. První formací byla Fata Morgana z Plzně, pro kterou je charakteristické, že v průběhu vystoupení používá děsivé masky a rekvizity. Proto se na podiu objevila nejen rakev, ale i samotný Freddy Krueger.

O další porci tvrdé muziky se postaral pražský Kryptor, který živelným projevem připravil půdu pro hlavní hvězdu večera. Pro Arakain to byl druhý koncert na stejném místě. O den dříve se totiž publiku představil v akustickém provedení. „Za celých pětatřicet let to bylo vůbec poprvé. Fanoušky jsme potěšili oblíbenými songy ve zcela jiné podobě,“ upřesnil zpěvák Arakainu Honza Toužimský.

Sobotní set už byl ale sestaven z legendárních alb Thrash the trash a Shizofrenie. Proto nemohly například chybět songy Šakal, Šeherezád, Pán Bouře, Amadeus, Orion, Ku-klux-klan, Teror a Kamenej anděl. Fanoušci měli na předvedený výkon jenom slova chvály. Osmatřicetiletý Radim Tvrdoň z Nového Jičína si dokonce nenechal ujít oba koncerty. „Byl jsem zvědavý, jak bude Arakain znít akusticky. Opravdu jsem netušil, že to bude taková pecka. Bylo to skvělé. A to samé se dá říct i o dnešním koncertu, který už patřil jenom metalu,“ vysekl pochvalu Radim Tvrdoň, který sám hraje na kytaru.