„Tento koncert se bude konat 11. dubna v kulturním domě Válcoven plechu," zve na vystoupení pořadatel akce a šéf hudebního klubu Stoun Kamil Rudolf, který pokračuje: „Jsme opravdu moc rádi, že se nám podařilo dostat kluky i do našeho města a věříme, že si tento jedinečný koncert si fanoušci nenechají ujít."

Úvalská parta Divokej Bill, která letos oslavila 15 let na scéně novým, vřele přijatým albem 15, přichystala pro své fanoušky na konec minulého roku hned několik novinek. První z nich je klip k novému singlu Dolsin. Další novinky se pak týkají koncertní šňůry pojmenované Možná přijde i pekelník. Odstartuje 5. února v brněnském KC Semilasso a bude čítat celkem 19 koncertů, z toho 5 na Slovensku.

Klipovou novinku, která pozpátku detailně dokumentuje hromadnou hospodskou rvačku, kapela natočila během jednoho dne a noci v hospodě v severočeské Kytlici s režisérem Lukášem Hrdým. „Na začátku jsme do tohoto moc nezasahovali. Lukáš a kluci přišli se třemi hrubými nápady, jak by to mělo vypadat, my vybrali, co se nám líbí nejvíc a to se pak dál rozvíjelo. Jediný zadání od nás bylo, aby to nebylo o lásce. No a bitka byla ideální," říká k námětu frontman skupiny Václav Bláha, jenž je v klipu tím, kdo celou rvačku neúmyslně vyprovokuje.

Jak Bláha zároveň přiznává, zažil takovouhle (ač jen filmovou) nakládačku vůbec poprvé: „Naštěstí jsem takhle na hubu ještě nikdy nedostal. Sem tam bylo nějaký to postrkování, ale že by to došlo takhle daleko to ne. Vůbec na to nejsem, a tak jsem se z toho většinou diplomaticky vymluvil nebo utekl." Jako kapela se pak „Billové" poprali prý jen jednou, když chránili svého tehdejšího manažera. Nic to ale nemění na tom, že do natáčení se všichni pustili s pořádnou vervou a v zájmu co největší autenticity si někteří členové Divokýho Billa odnesli dokonce i pár šrámů. „Hromadné bitky byly docela vostrý, kameraman vždycky křičel stop, stop už to máme, ale jak tam byl rachot, všichni se mydlili ještě pěknou chvíli potom. Byla to ale sranda veliká a nikomu se nic hrozného nestalo," vzpomíná na natáčení Václav Bláha.

Vstupenky za cenu 300 korun jsou již v předprodeji. Zakoupit si je můžete v Beskydském informačním centru na místeckém náměstí Svobody či frýdeckém Zámeckém náměstí. Dále v BIC ve Frýdlantu nad Ostravicí, hudebním klub Stoun a klubaru Pavlač. V Ostravě pak v hudebním klubu Barrák.