Novinkou v programu bude předání Ceny statutárního města Frýdku-
-Místku.

„Prezentaci na festivalu přislíbily polské Myslowice, Žywiec a Bielsko-Biala a slovenská Žilina. Na náměstí budou mít své infostánky, ve kterých návštěvníci najdou různé propagační materiály s informacemi a tipy k návštěvě zajímavých míst v jejich městě a nejbližším okolí. Také budou moci ochutnat tradiční jídlo dané země. Ve slovenském stánku to budou halušky se zelím a uzeným a v polských stáncích si budou moci koupit speciální škvarky na chlebu. Prezentovat se bude samozřejmě i hostitelský Frýdek-Místek, který bude ve svém stánku nabízet tradiční hovězí guláš. Další občerstvení poskytnou návštěvníkům festivalu místní restaurace a bary, kterých je v okolí frýdeckého náměstí dostatek,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher.

Program bude zahájen v 16 hodin, kdy to na pódiu v horní části náměstí rozjede místní Šuba Duba Band. V 17 hodin budou předány Ceny statutárního města Frýdek-Místek, přičemž nominováni byli Eva Geryková za dvacetiletou obětavou práci ve funkci prezidentky Mezinárodního folklorního festivalu F-M a rozvoj v oblasti kultury v našem městě, Bohumír Haleš za přínos v oblasti výchovy a vzdělávání, dlouholetou organizaci kulturních akcí v Chlebovicích, obnovu Fojtství a založení Chlebovického muzea a Václav Peter za přínos v oblasti literární a publikační činnosti, fotografie, pohlednice a vydávání kalendářů s motivy města a Beskyd. V 17.30 hodin bude následovat vystoupení dětského folklorního souboru Pilsko z polského města Žywiec. V 18.30 zahrají místní Kajkery. V 19.45 je na programu vystoupení poprockbluesové kapely Kamuflaž z polského města Bielsko-Biala a ve 21 hodin to na náměstí rozbalí dixieland V8 BAND ze slovenské Žiliny.

Festival na náměstí si vyžádá částečné dopravní omezení. Stánky a pódium budou umístěny v horní části náměstí, poblíž restaurace Buffalo a vstupu do frýdeckého zámku. Řidiči nebudou moci parkovat ve vnitřním prstenci kruhového objezdu a také poblíž restaurací v horní části náměstí. Průjezd náměstím bude možný, veden bude výjimečně v obou směrech, částí náměstí –

a to okolo Zámecké optiky a penzionu Pod Kašnou. Dopravní omezení potrvá od 8 do 20 hodin.