Ještě před tím, než vystoupila předkapela Bára Zemanová & Band, se prostor před podiem zaplňoval sedícími návštěvníky čekajícími na hlavní hvězdu – české Olympic.

„Je to jedna z nejvýznamnějších kapel, které jsou tak dlouho na scéně. Lze říct, že tentokrát máme nejzvláštnější hosty, jsou to opravdu legendy," řekla manažerka ostravického koupaliště Sluníčko Dagmar Horáková.

Bára Zemanová s kapelou publikum zahřála, bylo ovšem znát, že přes tisíc návštěvníků přišlo zejména na stálici české rockové scény. „Olympic jsou srdeční záležitost. Ve své době to byla jedna z lepších rockových kapel, které oficiálně mohly na scénu," nešetřil chválou sedmačtyřicetiletý Martin Látal z Čeladné.

Nástup tvůrce desítek hitů diváci odměnili nadšeným jásotem. Už první písně ukázaly, že členům kapely energie nechybí. Třiasedmdesátiletý zpěvák a kytarista Petr Janda živými pohyby a očividnou radostí ze hry publiku vysílal zprávu, že věk je pouhé číslo. Hit Jako zamlada, který v Ostravici nechyběl, zněl proto velmi věrohodně.

Přestože kapela kromě nejznámějších „pecek" zahrála i novější skladby z posledních alb, publiku se nejvíce zamlouvaly písně jako Želva, Když ti svítí zelená, Pták rosomák nebo Dej mi víc své lásky. Nechyběly ani pomalejší hity: Jasná zpráva, Jednou nebo Slzy tvý mámy.

Pestré věkové složení publika v pátek dokázalo, že Olympic není jen kapela pro starší generaci, ale umí zaujmout i ty nejmladší. „Je nám tady moc dobře," reagoval Petr Janda na výbornou atmosféru, kterou diváci dokázali vytvořit.

A muzikanti je odměnili. Hudebně výborně zvládnutý koncert oživovaly vtipné poznámky Petra Jandy, jehož pěvecký výkon ani na chvíli nezaváhal.

„Byli perfektní. I přes svůj věk pořád baví davy lidí," zhodnotil koncert dvaadvacetiletý Matěj Petrik z Frýdlantu nad Ostravicí.

Olympic zakončil letošní sérii koncertů v areálu koupaliště Sluníčko. V minulých týdnech se na stejném místě představila například kapela MIG 21 v čele s Jiřím Macháčkem.