„Cédéčko by mělo vyjít někdy v létě, nikam nespěchám, nejsem ničím vázaný, takže deska vyjde, až bude dobrá,“ oznámil Jarek Nohavica na svém pravidelném koncertu v prestižním ostravském klubu Parník, kde se, jak sám tvrdí, cítí nejlépe.

„Koncerty tady v Parníku beru, jako bych hrál doma v obýváku. Mám tento prostor rád, klub je dlouhodobě dobře vedený a pro mě je příjemné si tady zahrát,“ uvedl Jarek Nohavica, který v Parníku představil několik nových skladeb.

Nejzajímavější informací ale určitě je, že slavný ostravský zpěvák vystoupí společně s neméně slavným hudebním tělesem – Janáčkovou filharmonií. Koncert se uskuteční na počátku května v rekonstruovaném plynojemu v Dolní oblasti Vítkovic, který bude mít kapacitu zhruba patnáct set míst.

„Při otvírání Dolní oblasti Vítkovic si s filharmoniky zahraju a moc se na to těším, jsou to úžasní hudebníci a pro mě je to velká čest. Toto vystoupení ale bude určeno jen pro lidi, kteří se podíleli na stavbě Dolní oblasti, stavebníky, lidi z těch firem a podobně. Když se koncert podaří, vrátím se tam na podzim znovu. Rád bych pak v plynojemu vystoupil sedmkrát, aby se na koncert dostali opravdu všichni,“ nastínil ještě Jarek Nohavica.