Ve Frýdku-Místku zazněly koledy na náměstí Svobody. Koledy tam zazpívali členové Vokálně-instrumentálního tělesa Gymnázia Petra Bezruče spolu s kytaristou Pavlem Býmou a zpěvačkou Janou Kopidolovou. Na úvod zanotovali jednu z vánočních písní také fotbalisté místního fotbalového klubu Hynek Prokeš s Petrem Soukupem. „Myšlenka akce se mi moc líbí, ráda jsem se přišla podívat. Koledy si zpíváme i doma, patří to k Vánocům," poznamenala na místeckém náměstí Kristýna Cieslarová. Lidem ani účinkujícím se z náměstí vůbec nechtělo.

Vydařené dvacetiminutové vystoupení mají za sebou i děti v Dobraticích, které zpívaly před místní základní školou. „Na ty koledy se těším, zkoušeli jsme je," řekl před vystoupením desetiletý Jan Hanzlík s tím, že nejraději má koledu Nesem vám noviny. Ve sboru zpívá také jeho o rok starší bratr Jakub. Akce se líbila i čtyřiašedesá­tileté Janě Kolarčíkové. „Jsem věřící a ráda zpívám koledy. Ve sboru mám vnučku Hanu Kajzarovou, chodí do třetí třídy," řekla žena a dodala: „Hana pěkně zpívá, koledy jsme spolu zpívali ještě dnes odpoledne."

Lidé, kteří přicházeli před školu, se mohli zahřát punčem a čajem. „Přišla jsem se podívat, podpořit pěknou věc a zazpívat si koledy. Není to každý rok a každý den," řekla Anna Smoloňová z Dobratic. „Já si koledy samozřejmě zpívám, a ráda," dodala Karin Klesniaková.

Zpívání koled si před kulturním domem Trisia v Třinci nenechalo ujít několik desítek lidí. Známé vánoční písně si s lidmi zazpíval Daniel Mrózek a Štývarův dětský sbor DDM Třinec. „Byl to skvělý nápad, akce se mi moc líbila, některé koledy jsem znal nazpaměť. Jen občas jsem se díval do zpěvníku. Dýchla na mě pravá vánoční atmosféra," pochvaloval si osmadvacetiletý Petr Bielesz z Třince s tím, že na této akci nebude chybět ani v příštím roce. „Do této akce, která se mimořádně povedla, se v každém případě zapojíme i v příštím roce," slíbila také Veronika Szkanderová Hodinková ze společnosti Trisia.

„Na akci jsme se připravovali přibližně jeden měsíc. Koledy jsme zkoušeli dvakrát týdně. Jsem moc rád, že tady můžu s kamarády lidem zazpívat," řekl třináctiletý člen Lukáš Walaski z Bystřice.