Akci zahájí velkolepý koncert přímo na řece Ostravici. Okolí řeky a přilehlé Smetanovy sady ožijí aktivitami pro všechny věkové kategorie. Vrcholem bude odpolední a večerní program na obří scéně přímo na samotné řece, který představí unikátní show. Poprvé v historii akce vystoupí místní umělci spolu s řadou známých hostů, kteří doprovodí místní hudebníky.

Volba místa letošního slavnostního zahájení festivalu reaguje i na nový jednotný vizuální styl města, jehož autorem je vítěz veřejné soutěže, frýdecko-místecký rodák Štěpán Holič. Motiv řeky, tentokrát v roli pomlčky, použil ostatně pro letošní ročník i dvorní grafik festivalu Lukáš Horký, zároveň jeden ze členů komise, která nový styl města vybírala.

Vesnický velikonoční jarmark pobavil v sobotu dopoledne obyvatele Nošovic a okolí. V restauraci Radegastův šenk proběhla soutěž o nejlepší zelňačku a masný výrobek. V sále nechyběl ani stánek ZŠ a MŠ Nošovice.
OBRAZEM: V Nošovicích lidé ochutnávali zelňačky

„Letos nás čeká mimořádný ročník. Akce může expandovat i do prostor bývalé textilky Slezan. Navíc si můžeme dovolit lahůdku, jakou jistě bude nevšední zahájení. Nepřijde-li stoletá voda, čeká Frýdek-Místek událost, na kterou se bude ještě dlouho vzpomínat," slibuje ředitel festivalu Petr Korč z pořádajícího spolku Pod Svícnem.