Produkoval mezi jinými album Věry Špinarové Když se láskám stýská, ale i mnohá jiná - rozhovor s Věrou Špinarovou najdete zde

Dlouhodobě působí v hudebním showbyznysu, objevil a byl manažerem zpěvačky Ewy Farné a ve spolupráci s Petrem Šiškou vytvořili několik multimediálních česko-polských projektů, jako například Lewron Orchestra Olza a Lewron Orchestra Vichry.

Jak se cítíte ke konci letošního roku?

Unaveně. Byl to náročný rok, plný profesních i osobních změn a se spoustou práce.

A čím byl pro vás zajímavý z tvůrčího hlediska?

Po delší době jsem se vyřádil jako skladatel. Složil jsem své ženě (zpěvačce Halině Mlynkové pozn. red) všechny písničky na její nové album, které jsem rovněž produkoval. Pak jsem komponoval a aranžoval písničky ke svému muzikálu Ferda Mravenec a k filmu scénáristy Petra Šišky a režiséra Dušana Rapoše Muzzikanti jsem složil několik písní a dokončuji scénickou hudbu.

Jak se vám komponovala hudba k filmu Muzzikanti, který se odehrává v oblasti Těšínského Slezska, která je vám důvěrně známá?

Práce byla náročná, protože je to hudební film, takže hudby je v něm požehnaně a navíc jak už napovídá název filmu je to o muzikantech napříč žánry, od rocku až po folklor… Takže mohl jsem také využít mé zalíbení v různých hudebních žánrech a prověřit své schopnosti přizpůsobit se různým stylům. A to mě hrozně bavilo.

Před několika lety jste se oženil se zpěvačkou Halinou Mlynkovou. Jak se žije s partnerkou, která je ze stejné branže?

Náročně. Hlavně z organizačně-časových důvodů. Ano, jsme ze stejné branže, kde neexistuje pracovní doba nebo stálý pracovní poměr. Takže skloubit rodinný život a podnikání s uměleckým, v podstatě kočovným způsobem obživy vyžaduje hodně lásky, porozumění a tolerance…

Vaše současné aktivity v Praze?

Mám obchodní firmu a uměleckou agenturu, připravuji muzikál Ferda Mravenec, jehož premiéra se uskuteční v březnu příštího roku v divadle Hybernia v Praze, kterého jsem spoluproducentem. Také hodně komponuji, k tomu se věnuji dvěma mladým uměleckým talentům, které začínáme produkovat, takže dá se říct, že se rozhodně nenudím..

Nestýská se vám po Těšínském Slezsku, odkud pocházíte?

Tak například v Třinci jsem v podstatě každý druhý týden. V podstatě mám i díky své manželce Halině, která neustálý kontakt s domovinou, takže ani moc neregistruji, že jsem už dvacet let v Praze.

Jak nejraději relaxujete?

V poslední době jsem se trošku zanedbával. Nejraději jsem se svou rodinou. Je to radost být se svými dětmi a užívat si společné chvíle. Hraju tenis, s chutí si zaplavu a pokud to jde, tak rád cestuji. Jinak miluji kino, takže nejvíc odpočívám u dobrého filmu.