Producentům filmu Muzzikanti, který se natáčel letos v létě převážně v Těšínském Slezsku v režii známého slovenského režiséra Dušana Rapoše, se povedl husarský kousek: dát dohromady ostravského barda Jarka Nohavicu s pětinásobným slovenským slavíkem Peterem Cmorikem.

KŘÍŽ SVŮJ NESEME

Slovenská hvězda s charismatickým rockovým chraplákem a megaúspěšný písničkář se zavřeli do studia a zde vytvořili jednu ze zásadních písní tohoto snímku, jehož premiéra se uskuteční v únoru příštího roku.

Mystická píseň má název Kříž svůj neseme. Hudbu k ní ale překvapivě nenapsal Jarek Nohavica, ale Peter Cmorik. Společný text je dílem Jarka Nohavici a Petra Šišky. „Myslím si, že se nám právě tímto opusem podařilo složit hold všem muzikantům, kteří už nejsou mezi námi, ale díky svým písním stále žijí v našich srdcích," uvedl za autory Petr Šiška.

Na velmi dobré výsledné kvalitě písně s podmanivou melodií i působivým textem má zásluhu zvukový mistr Daniel Hádl, a neotřelé aranžmá Leška Wronky, jenž má na starosti i celou filmovou hudbu k Muzzikantům.

„V tomto případě jde o první z dvacítky autorských písní, které se objeví už 11. listopadu na cédéčku Muzzikanti, jehož součástí se stane poutavý videoklip, který odhalí první filmovou ochutnávku a nabídne atmosféru neokoukaného Těšínského Slezska," je přesvědčen Petr Šiška, scenárista a producent tohoto filmu. Premiéra písně Kříž svůj neseme je naplánována na pátek 30. září.

„Mohu už teď prozradit, že nepůjde zdaleka o jediný počin obou bardů na albu Muzzikanti a že hvězdné cédéčko posílí svým hlasem i Marta Jandová, Markéta Konvičková, Pavel Callta, Albert Černý, Roman Izzi Izaiáš, Kollárovci, Martin Dejdar a mnoho dalších," dodal Petr Šiška.