Pohádku si naopak vychutnala třeba Hana Marsault z Bašky, která do Čtyřlístku přivezla tři dcery ve věku 2, 4 a 6 let. „Už dlouho jsme chtěly jít do divadla, tady ve městě je větší výběr a zrovna dnes se to hodí. Dcery zaujalo, že jsou v názvu čarodějnice," smála se. „Nemáme rády princezny," zdůraznila jedna z dcer. Na pohádku byl zvědavý i desetiletý Petr Michalák, i když připustil, že ho baví hlavně sport. „Do divadla moc nechodím, ale těším se," poznamenal.

Povedené představení diváky přivedlo do Babína, kde v lese žijí dvě zlé čarodějnice. Právě tam zabloudil Martin, který se vydal do světa hledat štěstí. Nakonec zjistil, že nikam chodit nemusel, protože jeho největším štěstím je Barunka, kterou nechal doma. V pohádce s vtipnými dialogy se objevila také čarodějnice z Jablunkova, diváky rozesmál rovněž vodník Tečeto, který tvrdil, že žije v přehradě Šance.

Návštěvníci odcházeli spokojeni. „Bylo pěkné i to, že se tam zpívalo. My tady chodíme na divadlo skoro pořád, s mamkou, se sestrou i s dětmi," konstatovala před Čtyřlístkem Bronislava Švrčinová z Frýdku-Místku.

Radost měl také režisér Emil Kopčák. Přestože se divadlu věnuje od devadesátých let a má zkušenosti i s kozlovickými ochotníky, mohl v den svých 44. narozenin mluvit o tom, že si vyzkoušel něco nového. „Pokud jde o pohádkové dílo, tak tady to je můj režijní debut," vysvětlil. Ke spolupráci se spolkem SERUM řekl: „Já jsem jim to nabídl. V lednu jsme na to naběhli, do března jsme to zvládli nazkoušet, i když byly nějaké výpadky. Řekl bych, že je to středně jednoduchá pohádka. Trému jsem neměl, ale nervozitu jsem cítil jestli to dobře dopadne," shrnul režisér pohádky Emil Kopčák. Spolek SERUM funguje přibližně pět let. „Jde o zkratku seriozní umění. Původně jsme se zaměřili na tanec a zpěv, dělali jsme hlavně kabarety. Na Slezské je velká návštěvnost dětí, takže i proto děláme pohádky," shrnula členka souboru, třicetiletá Petra Konvičková. „Čarodějky jsou veselá pohádka, u které se baví také dospělí. A i my se u ní dobře pobavíme," usmála se a k souboru doplnila. „Momentálně je nás osm. Jsme z celého Frýdku-Místku, plus jedna kočka je z Lichnova."