Hudební, divadelní i filmový festival Sweetsen fest, který je v mnoha ohledech jedinečný, ovládne opět na několik dnů Frýdek-Místek a představí téměř kompletní umělecké podhoubí města. Jedna z největších regionálních beneficí bude stejně jako v minulých letech spolupracovat s dobročinnými organizacemi ADRA, Charita a Podané ruce.

„Festival připravuje dlouhé měsíce řada lidí. Těm, kterým se vedle všech partnerů a podporovatelů akce sluší poděkovat především, jsou však účinkující, kteří se léta vzdávají nároku na honorář. I díky jejich postojům, kterých si velmi vážíme, mohl festival získat pro charitu již více než čtvrt milionu korun," řekl zakladatel festivalu Petr Korč z občanského sdružení Pod Svícnem.

Desátý ročník benefičního festivalu Sweetsen fest proběhne na několika scénách od 27. do 29. června v areálu stadionu TJ Slezan ve Frýdku- -Místku. Vstup je již tradičně zdarma.

„Důležitou informací pro nové kapely a divadelní soubory je, že připravujeme pro účinkující, kteří na festivalu ještě nevystoupili, hlasování na stránkách festivalu www.sweetsen.cz. Zájem je velký a dlouhodobě se nám nedaří poskytnout prostor všem souborům. Fanoušci i účinkující tak budou moci poprvé sami zajistit, kdo bude mít vystoupení na jubilejním ročníku Sweetsen festu jisté," uzavřel Petr Korč.