Nehoda se stala ve čtvrtek před 18. hodinou. 

"Posádky záchranné služby zasahovaly večer u smrtelné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Před osmnáctou hodinou přijali operátoři záchranné služby informaci o střetu osobního vozidla a chodce na rychlostní komunikaci spojující Ostravu s Frýdkem-Místkem, a to poblíž obce Staříč. Na místo neprodleně vyjela pozemní skupina a vyslán byl i vrtulník letecké záchranné služby. Čtyřiatřicetiletý muž byl v okamžiku příjezdu záchranářů v bezvědomí a bezdeší. Zasahující lékař zjistil, že postižený utrpěl mnohočetná poranění, a to v oblasti hlavy, hrudníku a končetin. Jejich charakter byl neslučitelný se životem a pacient jim podlehl na místě, ještě před příjezdem posádek záchranné služby. Zasahující lékař tak byl nucen konstatovat smrt muže," informoval mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.

"Na silnici R56 u obce Staříč k vážné dopravní nehodě. V jízdním pruhu ve směru na Ostravu zastavil u krajnice řidič osobního automobilu. Z dosud nezjištěných příčin vstoupil do vozovky a střetl se s nákladním vozidlem. Čtyřiatřicetiletý muž svým zraněním na místě podlehl," uvedla k nehodě policejní mluvčí Daniela Vlčková. 

V Pazderné srazil řidič motorkáře

Další tragická nehoda se stala ve 20 hodin v Pazderné. Došlo tam ke střetu osobního vozidla s motocyklem. Řidič automobilu odbočoval z hlavní cesty vlevo, přičemž nedal přednost protijedoucímu motocyklu.

"Třicetiletému řidiči motorky byla okamžitě poskytnuta první pomoc a byl transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice. Přes veškerou lékařskou péči svým zranění v nemocnici podlehl. Příčiny a okolnosti obou dopravních nehod vyšetřují policisté územního odboru Frýdek-Místek," dodala policejní mluvčí. 

"Jednatřicetiletý motocyklista byl v době příjezdu záchranářů v bezvědomí, jeho dýchání selhávalo. Zasahující lékař musel provést intubaci jeho dýchacích cest a připojení k přístrojem řízené ventilaci. Pacient utrpěl těžká zranění a přes intenzivní péči posádek u něj během zásahu došlo k selhání oběhu. Záchranáři zahájili resuscitaci, která byla úspěšná a postiženého v kritickém stavu transportoval vrtulník do nemocnice. Během předání na urgentním příjmu bylo nutno pacienta opět resuscitovat. Svým zraněním nakonec přes veškerou péči podlehl," doplnil mluvčí záchranářů Humpl.