Čtyři lidí ve věku od 17 do 20 let utrpěli zranění při havárii, která se stala před 18. hodinou v Ostravě-Staré Bělé.

„Osmnáctiletý řidič vozidla značky BMW 560L při jízdě na mokré vozovce zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy, při projíždění zatáčky uvedl vůz do smyku, vyjel do protisměru a narazil do ostění rodinného domu a sloupu,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková s tím, že vozidlo mělo sjeté pneumatiky pod stanovenou hodnotu.

Osmnáctiletá dívka utrpěla velmi vážná poranění.

Denisa Bílá
Tragické úmrtí mladé hobojistky její kolegy zasáhlo

„Byla v bezvědomí a ohrožení života. Zasahující lékař u ní zjistil poranění hlavy a hrudníku,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. U zbylých tří pasažérů lékař konstatoval středně těžká nebo lehká zranění.

Policie případ šetří jako trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za který hrozí až čtyři roky vězení. Policisté motoristovi, u kterého byla zkouška na alkohol negativní, zadrželi řidičský průkaz. Informace k nehodě lze sdělit na linku 158.

„V krátké době jde v Ostravě již o druhou vážnou nehodu mladého řidiče,“ doplnila Holčáková, která připomenula tragickou srážku z minulého týdne, kdy v Ostravě-Porubě devatenáctiletý motorista zachytil dvě chodkyně – starší ženu, která zemřela a dítě, jež utrpělo zranění.

V pondělí 18. září sesunula část gabionové stěny u silnice I/11.
Zborcená zeď u Hrabyně: nikdo neví, co se stalo

Další vážná úterní nehoda se stala odpoledne ve Staré Vsi nad Ondřejnicí, kde vozidlo značky Citroën Saxo narazilo do stromu. Na místě zasahovali hasiči, kteří z vozu pomocí páteřní desky vyprostili dvě zraněné osoby.

„S vážnými vícečetnými poraněními byl ošetřen pětačtyřicetiletý muž, jehož museli záchranáři ještě před vyproštěním zajistit analgetiky. Vrtulník jej pak přepravil na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice. Tamtéž transportoval tým zdravotnické záchranné služby také o čtyři roky mladší ženu, která utrpěla poranění dolní končetiny,“ řekl Humpl. 

Tento krém nabízeli brigádníci za jednu korunu.
Ostravská kauza Streemsun pokračuje. Za korunový krém se nevědomky upsali ďáblu

Nehoda kamionu ve Starém BohumíněO den dříve, tedy v pondělí 18. září v podvečer, vyprošťovali hasiči ze stanic Bohumín a Ostrava-Zábřeh v Oderské ulici ve Starém Bohumíně kamion DAF, naložený kovovým materiálem. "Kamion skončil na zadní částí návěsu v příkopu, a hrozilo proražení jeho palivové nádrže," uvedl k nehodě mluvčí Kůdela s tím, že tato nehoda se obešla bez zranění. Kamion hasiči vytáhli zpět na silnici pomocí vyprošťovacího speciálu Mercedes Actros Bizon a jeřábu Demag/Terex ze stanice HZS MSK v Ostravě-Zábřehu. Snímky z nehody v přiložené fotogalerii.