K nehodě vyjely tři hasičské jednotky. „Polský kamion Volvo, jenž převážel písek, se zde srazil s českou dodávkou Ford Tranzit, která vezla svařovací soupravu. Tranzit skončil v příkopu. Zdravotnická záchranná služba má v péči mladšího řidiče Tranzitu, je při vědomí a komunikuje," upřesnil

tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela s tím, že na místo vyjeli profesionální hasiči z Třince a jednotka sboru dobrovolných hasičů Třinec-Guty. Hasiči po příjezdu zabezpečili vozidla před požárem, asistovali při ošetření zraněného řidiče tranzitu, ověřili, zda jsou obě tlakové lahve svařovací soupravy bez poškození – a na uniklé provozní kapaliny na silnici nasypali sorbent. Tranzit má poničenou přední část. Poškozený je také kamion, konkrétně má poničený chladič a kola.

„Kvůli vytažení dodávky z příkopu a odtažení kamionu se 40 tunami písku mimo silnici vyjela k nehodě dodatečně druhá jednotka ze stanice v Ostravě-Zábřehu – vyprošťovací speciál Mercedes Bizon a pojízdná dílna. Dvouproudá silnice nebyla zhruba půl hodiny průjezdná. Pak zde byla zřízena kyvadlová doprava jedním pruhem, řídí ji Policie České republiky," dodal Petr Kůdela.