Většinou se jednalo o drobné nehody, při kterých trpěly především karosérie automobilů. Kvůli námraze museli být opatrní i chodci. 

Například v Havířově se staly dvě nehody téměř ve stejném místě. Na Orlovské ulici u velkého kruhového objezdu nabourala řidička osobního auta do náklaďáku, za kterým patrně nestačila dobrzdit. Na sousedním parkovišti havaroval řidič osobního auta do autobusové zastávky. 

Když přijížděli havířovští policisté k první nehodě na Orlovské ulici, měli i oni problém se zastavením na kluzké vozovce a nabourali do auta už tak nešťastné řidičky. 

"První nehoda se stala před 8. hodinou. Na Orlovské ulici řidička Škody Roomster nabourala do zadní části nákladního automobilu Tatra. Při nehodě sice nebyla zraněna, později si ale stěžovala na bolest krční páteře, proto byla převezena k vyšetření do nemocnice. V místě mělo nehodu i naše služební vozidlo, které na kluzké vozovce nabouralo do dveří roomsteru. Na sousedním parkovišti u Teska měl nehodu řidič Seatu Cordoba, který naboural do autobusové zastávky. Při této nehodě nebyl nikdo zraněn. Ani jeden řidič nebyl pod vlivem alkoholu," řekla Deníku policejní mluvčí Zlatuše Viačková.  

Další nehody byly hlášeny ve Vratimově, Klimkovicích, Velkých Albrechticích i v Ostravě. 

"Kvůli namrzlým či zledovatělým silnicím měli ve středu ráno a dopoledne profesionální hasiči v Moravskoslezském kraji a jejich těžká technika plné ruce práce. Na Novojičínsku vyprošťovali na třech místech - například osobní automobil Seat Leon na střeše v potoce Bílovka, „zasunutý" pod mostem ve Velkých Albrechticích, osobní automobil Škoda Octavia na střeše v nedalekých Olbramicích i nákladní automobil Mercedes s přívěsem v Kopřivnici. K tomu můžeme přidat ještě ranní vyproštění osobního automobilu v příkopu v Bašce (okres Frýdek-Místek), zde však vyproštění zvládla jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice Frýdek-Místek navijákem hasičské cisterny. Bez zranění a bez úniku provozních kapalin," uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela. 

Snad nejkomplikovanější byla nehoda osobního automobilu Seat Leon ve Velkých Albrechticích, který skončil pod mostem, tedy špatně dosažitelný pro řádné zavěšení na hydraulickou ruku hasičského vyprošťovacího speciálu Mercedes Actros Bizon. Z auta ve vodě na střeše unikly dvě cestující, jedna z nich byla zraněná.

"Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno ve středu krátce po osmé hodině ranní. Do Velkých Albrechtic (k mostu nedaleko kostela) vyjely tři jednotky HZS MSK - ze stanic Bílovec, Nový Jičín a Ostrava-Zábřeh, odkud přijel vyprošťovací speciál Bizon a pojízdná dílna. I když z havarovaného seatu nic do vodního toku neunikalo (hasiči povolali na místo i pracovníka státního podniku Povodí Odry), hasiči preventivně postavili na říčce Bílovce nornou stěnu a měli připraven speciální nasákavý sorbent. Po zdokumentování nehody, kdy měli hasiči čas si promyslet postup, k autu i životnímu prostředí co nejšetrnější, potáhla hydraulická ruka Bizona seat opatrně po dně ven z mostního úkrytu. Auto až nečekaně jednoduše bez dalšího poškození střechy sklouzlo do otevřeného prostoru, kde už mohli hasiči navázat hydraulickou ruku Bizona na několika místech a pak seat otočili ještě ve vzduchu nad vodou na bok. Pak jej hydraulická ruka přepravila na okraj silnice a postavila na kola. Později jej odvezlo vozidlo odtahové služby. Během tohoto zásahu uniklo z havarovaného auta do vody jen minimum nečistot. Hasiči je zachycené nornou stěnou zasypali na vodní hladině sorbentem a lopatou shrnovali do igelitového pytle. Nakonec ještě prozkoumali dno Bílovky kolem místa nehody. Podařilo se jim vylovit několik menších částí seatu i osobní věci cestujících," popsal Kůdela.