Třiatřicetiletý řidič motorového vozidla Renault, který jel po Hlavní třídě ve směru na Český Těšín, podle policistů z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se střetl s osobním autem Škoda Superb. Mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl Deníku řekl, že řidič Renaultu, který byl letecky transportován na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice, utrpěl vážné zranění hlavy a páteře. Lehké poranění hlavy si z nehody odnesla čtyřiatřicetiletá žena.

V době největší dopravní špičky se po nehodě ve městě tvořily dlouhé kolony, ucpávaly se i objízdné trasy. Policisté později svedli dopravu v místě nehody alespoň do jednoho pruhu v každém jízdním směru. I tak se motoristé nevyhnuli dlouhému zdržení, například cestujícím v některých autobusech MHD se obvykle desetiminutová jízda z Frýdku do Místku protáhla až na tři čtvrtě hodiny. Nehoda byla odstraněna okolo půl deváté.

Jenže problémy na silnicích nevymizely. Po osmé hodině se totiž stala další nehoda v Revoluční ulici ve Frýdku-Místku, která rovněž patří k nejvytíženějším ve městě. Šestašedesátiletou ženu srazilo osobní vozidlo Toyota na křižovatce u obchodního domu Kaufland. „Řidičem byl třiapadesátiletý muž, který chodkyni srazil v době, kdy přecházela přechod na zelený světelný signál. Chodkyně byla se zraněními převezena do nemocnice," potvrdila frýdecko-místecká policejní mluvčí Karolína Bělunková s tím, že okolnosti a příčiny obou dopravních nehod jsou v současné době předmětem dalšího vyšetřování.

Podle mluvčího záchranářů utrpěla chodkyně těžké poranění horní končetiny, záchranka ji odvezla na chirurgickou ambulanci frýdecké nemocnice.