První nehoda se stala ve středu 5. srpna ve čtrnáct hodin v Kozlovicích. S automobilem se tam střetl sedmadvacetiletý motocyklista. „Utrpěl při tom těžké poranění dolní končetiny. Záchranáři jej ošetřili, uložili do vakuové matrace a leteckou cestou transportovali do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," popsal tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Druhá havárka se odehrála ve čtvrtek 6. srpna kolem půl sedmé ráno v Ostravské ulici ve Sviadnově, kde se osobák srazil s motorkou.

„Jednalo se o pětadvacetiletého mladíka z Krmelína, který měl po srážce s autem částečnou ztrátu vědomí. Později už se zdravotníky trochu komunikoval. Měl vážné zraněnou nohu," upřesnil Lukáš Humpl s tím, že do akce byla povolána pozemní posádka i vrtulník. „Nakonec se kolegové rozhodli pro letecký transport. Zraněného naložili na palubu vrtulníku a přepravili do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," dodal Lukáš Humpl.

Motorkář zahynul

Ve čtvrtek dopoledne havaroval další motorkář, tentokrát v Dolních Tošanovicích. Ten přes poskytnutou první pomoc na místě svým zraněním podlehl. 

Nehoda se stala po 10. hodině na staré silnici mezi Frýdkem-Místkem a Českým Těšínem. 

"Dvaašedesátiletý řidič motocyklu vyjel při jízdě z kopce mimo vozovku a nalezen byl okolo jdoucími občany. Nejevil žádné známky života, proto u něj svědkové začali provádět srdeční masáž a přivolali záchrannou službu. Zasahující lékař po svém příjezdu zjistil, že postižený utrpěl vícečetná poranění hlavy a trupu, která byla smrtelná. Tým záchranné služby již nemohl muži nijak pomoci a lékař konstatoval jeho smrt," potvrdil mluvčí Humpl.

Okolnosti a míru zavinění u všech nehod šetří Policie ČR.