„Třiatřicetiletý řidič kamionu se zřejmě plně nevěnoval řízení, sjel na pravé straně z vozovky přes zábradlí a zastavil se až na protihlukové bariéře. V důsledku nehody došlo k převrácení kamionu na pravý bok a vysypání nákladu. Součástky motorů, které tahač převážel, se tak roztrousily po celé šířce silnice v obou směrech," popsal mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk. „Komunikace se tak stala neprůjezdnou. Provoz jsme odklonili takzvanou starou cestou přec Jablunkov. Při nehodě došlo i k poškození dalšího kamionu, který jel z opačného směru. Ten při projíždění místem nehody najel jednu součástek vysypaného nákladu, a to tak nešťastně, že došlo k průrazu palivové nádrže. Tím se situace na místě ještě více zkomplikovala," dodal Starzyk. V průběhu noci nicméně došlo k vyčištění silnice a jejímu částečnému zprůjezdnění. Doprava byla kyvadlově řízena i během dopoledne, kdy probíhala překládka nákladu.

Plný provoz na mezinárodní silnici byl obnoven kolem poledne. „Řidič je v péči lékařů, orientační dechovou zkouškou u něho nebylo zjištěno požití alkoholických nápojů. Způsobená škoda a přesné okolnosti této dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření," shrnul Starzyk.

„Hasiči museli vyprostit zraněného a zaklíněného řidiče slovenského Volva, které skončilo na pravém boku. Předtím stačilo poničit 80 metrů svodidel, zábradlí i protihlukové skleněně stěny. Druhý kamion DAF narazil až do nákladu hliníkových bloků z Německa, určených do motorů a vysypaných na silnici," upřesnil mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela. Dodal, že operační středisko hasičů bylo o nehodě na mostě informováno zhruba hodinu před půlnocí. Na místo vyjela jednotka HZS MSK ze stanice v Třinci a jednotka dobrovolných hasičů z Jablunkova. Hasiči podle Kůdely opatrně vyprostili pomocí páteřní desky třiatřicetiletého slovenského řidiče Volva, na zem jej dostali po provizorní rampě, kterou vytvořili z nastavovacích žebříků. Poté šoféra předali zdravotnické záchranné službě. „Hasičům se podařilo zastavit a pomocí nasákavého sorbentu odstranit ještě na silnici únik téměř sto litrů nafty z palivové nádrže českého DAFu, kterou pak provizorně oblepili páskou. Kamion odjel na nedaleké odstavné parkoviště," uvedl mluvčí hasičů.

Ležící kamion Volvo, jeho části i náklad hasiči ještě v noci stáhli do jednoho pruhu a byl obehnán dopravními značkami, aby byla umožněna kyvadlová doprava. Brzy ráno na místo přijela jednotka hasičů z Třince ještě jednou – při vyprošťování DAFu kontrolovala, zda z palivové nádrže neodtéká nafta.