Oznámení přišlo na operační středisko před čtrnáctou hodinou. Do akce okamžitě vyjela záchranka, která na místě byla do deseti minut od nahlášení události.

Po příjezdu do areálu podniku, který se zabývá likvidací odpadních vod, ucítila posádka záchranné služby silný zápach neznámé látky. Třiapadesátiletého pacienta proto záchranáři ihned naložili do sanitního vozidla a urychleně opustili zónu ohrožení do bezpečné vzdálenosti, kde se dále věnovali jeho ošetření. K účasti na zásahu si také vyžádali součinnost ostatních složek integrovaného záchranného systému.

„Zasahující lékařka u muže zjistila poruchu vědomí, pacient si později stěžoval na bolesti hlavy a nevolnost. Posádky zahájily kyslíkovou terapii, zajistily žilní vstup a začaly podávat potřebná farmaka. Poté, co mu zdravotníci poskytli přednemocniční neodkladnou péči, transportovali jej záchranáři na anesteziologicko-resuscitační oddělení frýdecko-místecké nemocnice," upřesnil tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.