„U Satinských vodopádů došlo k pádu ženy ze srázu. Na místo vyjela nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci, a to z Frýdlantu nad Ostravicí, k místu byl vyslán také člen Horské služby Beskydy a následně i vrtulník z Ostravy,“ řekl k události mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. 

Dvaašedesátiletá žena, která byla v lokalitě na výletě, zakopla a následně spadla ze srázu, a to přibližně dvacet metrů hluboko. Utrpěla přitom vážné poranění hlavy a horní končetiny, které vyžadovalo urgentní lékařské ošetření. 

„Místo úrazu, prakticky na dně strže, bylo pro pozemní prostředky záchranářů nedostupné. K postižené museli dojít pěšky a zajistili prvotní ošetření. Pomocí vyprošťovacího rámu pak pacientku přesunuli na blízkou rovnou plochu a pokračovali v poskytování odborné péče,“ dodal Humpl.

Vrtulník přilétl i s vybavením pro práci v podvěsu, pomocí něhož byli k ženě dopraveni letečtí záchranáři. Uložili ji do vakuové matrace a po dalším lékařském ošetření připravili k transportu do zdravotnického zařízení. Předána byla týmu urgentního příjmu ostravské fakultní nemocnice.

Ilustrační foto.
Přibudou na regionálních tratích nové vlaky?