Krajský přebor mužů

Jarní bilance Frýdlantu je velice příznivá – jedna remíza a čtyři vítězství. To poslední se zrodilo ve čtvrtečním odpoledni, kdy se v Bohumíně dohrávalo střetnutí 20. kola. Frýdlant po gólech Kornety a M. Němce zvítězil 2:0. Svěřenci trenéra Josefa Slámy se v Bohumíně představili v této sestavě: Rybář – Střižík, Korneta, Slavík, Liška – Ursini, Šigut, Žáček (87. T. Němec), Papřok (78. Březina) – Fajčák (70. Křiva), M. Němec.

Zítra zajíždí Frýdlantští na hřiště páté Polanky. „Opět to bude těžké utkání, ale my bychom rádi navázali na naší vítěznou šňůru ze hřišť našich soupeřů," přeje si trenér Josef Sláma.

Krajský přebor, 22. kolo

Sobota 28. dubna

Rýmařov – MFK Karviná B 16.00 (rozhodčí: Futerko), Háj ve Slezsku – Jakartovice 16.00 (Osička), Pustá Polom – Poruba 2011 16.00 (Čuba).

Neděle 29. dubna

Polanka – Frýdlant n. O. 16.00 (Jahoda), Bohumín – Hradec n. Mor. 16.00 (Herda), Janovice – Petřkovice 16.00 (Streit), Frenštát p. R. – Český Těšín 16.00 (Latoň), Oldřišov – Dětmarovice 16.00 (Galásek).

I. A třída, skupina B

Své postavení v tabulce budou chtít dnes odpoledne potvrdit fotbalisté Frýdku-Místku B. Ti zavítají na hřiště Veřovic, kterým se v jarních odvetách daří. „Dnes nás nečeká snadný soupeř. Veřovice jsou na jaře jedním z nejlepších týmů a kráčí odhodlaně za záchranou. V dobré paměti máme podzimní utkání, kdy nám rychlonohý Hanko vstřelil tři branky a výrazně se tak zasloužil o naši porážku. Veřovičtí mají mimořádně široké hřiště, i proto bude velice důležité udržet kompaktní obranný blok. Naopak pro útočnou činnost to pro nás může znamenat určitou výhodu. Rozhoduje se však na hřišti. Věřím, že v sobotním utkání napravíme naše domácí selhání se Smilovicemi," přeje si kouč mladých Valcířů Tomáš Zářický.

Dvanáctá Bystřice (17 bodů) usilující o udržení I. A třídy přivítá na svém stadionu šestou Čeladnou (27 bodů). Ke zdárné realizaci svého cíle potřebuje nutně zvítězit. Obměněnému mužstvu trenéra Pavla Vavřače (v zimě přivítal v šatně několik zkušených hráčů) se na jaře docela daří. Posledně Bystřičtí urvali bod na trávníku druhé Staré Bělé, naopak Čeladná poněkud nečekaně doma klopýtla s posledními Raškovicemi. V Bystřici se pokusí o zjednání nápravy, kterou ji však soupeř hodlá překazit. Na podzim Bystřice na Čeladné zvítězila překvapivě 2:4. „Je pravdou, že se postavíme silnému protivníkovi, ale i navzdory tomu se ho pokusíme pokořit. V nadcházejících kolech vyzveme převážně celky z dolních pater tabulky, s ohroženými týmy budeme hrát v domácím prostředí," zdůraznil trenér Bystřice Pavel Vavřač. „Zajíždíme k soupeři, který je v pásmu sestupu, takže očekáváme těžký zápas. V tabulce nás sice dělí deset bodů, ale sami jsme v minulém kole poznali, jak hraje mužstvo o záchranu. Do utkání určitě nenastoupí Neuwirth a Hrdina pro zranění z předešlých utkání, takže je to pro mužstvo citelné oslabení. Bohužel po minulém utkání je šance na postup již nulová, takže tým bude hrát o co nejlepší umístění. Čekám nějaký bodík, ale více mě potěší, když kluci odehrají zápas bez zranění," doufá předseda čeladenského klubu Petr Sedlák.

Fotbalistům Brušperku se v posledních kolech nedaří. Dnes přivítají na domácím hřišti sedmý tým tabulky ze Šenova. „Díky sérii špatných výsledků jsme se nebezpečně přiblížili sestupovému pásmu a další ztráta by byla velmi nepříjemná. Oba dnešní soupeři jednoznačně

preferuji útok, takže lze očekávat atraktivní fotbal. Zlepšuje se zdravotní stav kanonýra Galajdy, takže alespoň na část zápasu by se mohl na hřišti objevit. V domácím prostředí každopádně chceme vyhrát," je přesvědčen tajemník SK Brušperk Svatopluk Slovák.

I. A třída, sk. B, 20. kolo

Sobota 28. dubna

Petřvald n. Mor. – Stonava 16.00 (Moravec), Brušperk – Šenov 16.00 (Kret), Veřovice – Frýdek-Místek B 16.00 (Fanc).

Neděle 29. dubna

Raškovice – Staré Město 16.00 (Kielar), B. Albrechtice – Horní Suchá 16.00 (Pitvor), Smilovice – Stará Bělá 16.00 (Žáček), Bystřice – Čeladná 16.00 (Havlík).

I. B třída, skupina C

Pikantní derby zápas odchytá gólman Dobratic Vladislav Pielesz. „Po devíti letech se postavím na opačnou stranu hnojnického hřiště," spočítal zkušený brankář a pokračoval: „Domácí se jistě pokusí navázat na velmi dobrý výkon z duelu proti Mostům u Jablunkova, kdežto my budeme chtít zopakovat hru, kterou jsme předvedli proti Dolní Lutyni. Ve druhém poločase jsme rivala nepustili před vlastní šestnáctku. Trenér soupeře po utkání přiznal, že výhru si nezasloužili. Očekávám, že v derby vyhraje oboustranně kvalitní fotbal, na němž se jistě bude podílet zkušený rozhodčí Marek Klečacký. Zatímco domácí Hnojník hraje o bytí či nebytí, nováček z Dobratic se uhnízdil v klidném středu tabulky I. B třídy. Touha po úspěchu obou celků bude úplně stejná. „Oběma mužstvům se dostane motivace v naturáliích," přislíbil Pielesz s úsměvem.

Velice zajímavý duel se odehraje dnes v Dobré. Domácí se svým příznivcům představí po čtrnáctidenní odmlce a za soupeře budou mít vedoucí celek tabulky z Vendryně. „Nevím, co mám od soupeře očekávat, neboť skoro pokaždé čtu v novinách od trenéra hostí, že má hráče, kteří nemají v soutěži co dělat, neboť jsou výkonnostně úplně někde jinde. Takže mi to připadá, jako by k nám měla přijet Barcelona. Nicméně, zápas to bude zajímavý a skončit může jakkoli. My budeme chtít hrát svou hru a siláckých řečí se nezalekneme. Mám pohromadě celý kádr, až na Javorka, a určitě se na Vendryni připravíme poctivě a zodpovědně," nechal se před utkáním slyšet kouč Dobré Petr Wiecek.

Po hladké výhře v Oldřichovicích přivítají hráči Sedlišť nebezpečný kolektiv z Mostů u Jablunkova. „Na dnešní utkání se zodpovědně připravujeme, neboť výsledky Mostů ukazují, že nás čeká velmi silný soupeř s nevyzpytatelným stylem hry. Jejich jarní bilance je více než výborná a utkání, v němž porazili vedoucí Lutyni šestibrankovým rozdílem, hovoří za vše. Chceme však potvrdit body z venku a doma odehrát vítězný zápas. Nebude to však lehké, protože hosté disponují zkušeným mužstvem s řadou posil z vyšších soutěží a v neposlední řadě také jednou z nejlepších obran v soutěži. Proto vstřelit branku bude nesmírně obtížné.

Zveme tímto všechny fanoušky fotbalu k nám do Lašského dolíčku v Sedlištích na příjemné fotbalové odpoledne," vzkazuje předseda sedlišťského klubu Daniel Majer.

I. B třída, sk. C, 20. kolo

Sobota 28. dubna

Dobrá – Vendryně 16.00 (Švec), Doubrava – Oldřichovice 16.00 (V. Sikora), Sedliště – Mosty 16.00 (Mikula), Hnojník – Dobratice 16.00 (Klečacký), Dolní Lutyně – Hrádek 16.00 (Ham).

Neděle 29. dubna

Jablunkov – Těrlicko 16.00 (Klimek), Nýdek – Dolní Datyně 16.00 (Bartek).

I. B třída, skupina D

Zajímavé derby bude k vidění dnes odpoledne ve Fryčovicích, kde zavítají fotbalisté z nedalekého Staříče. Pro oba celky, které dělí v tabulce pouhé tři body, to bude vzhledem k jejich postavení v tabulce důležité střetnutí. (rom, zd, sch)

I. B třída, sk. D, 20. kolo

Sobota 28. dubna

Jakubčovice – Nový Jičín B 16.00 (Selník), Suchdol n. O. – Kopřivnice 16.00 (Rýdel), Fryčovice – Staříč 16.00 (Hrňa).

Neděle 29. dubna

Jeseník n. O. – Tichá 16.00 (Seidler), Kateřinice – Lichnov 16.00 (Vrťo), Vlčovice – Libhošť 16.00 (Tomai), Odry – Starý Jičín 16.00 (Malchárek).