Již první duel byl velkou školou pro baseballisty Frýdku-Místku. V zápase na hřišti soupeře dostali na kopci přednost převážně hráči, kteří v baráži nedostali moc prostoru. Zejména Marek Konečný dvě směny nepustil domácí hráče moc do hry a utkání bylo dlouho vyrovnané. Vše se zlomilo ve třetí směně, kdy Třebíč dokázala zatlačit na hostující obranu a doběhla si pro čtyři body. Klasiku pak nepomohlo ani střídání na nadhazovacím kopci a i díky chybám v obraně skončil duel vysokým vítězstvím (16:1) domácích Nuclears.

O den později se oba týmy utkaly na hřišti ve Frýdku-Místku. Do zápasu opět lépe vstoupili hráči Třebíče a s přispěním chyb domácí obrany vedli po dvou směnách 5:0. Domácí pak dokázali zbrzdit hostující útok a sami také přidali dva doběhy. To jim však stačilo pouze na zmírnění porážky 2:8. Navíc po tomto víkendu Klasik prakticky ztratil šanci na postup do nejvyšší soutěže. Naopak kvarteto týmů z extraligy je na nejlepší cestě zachránit se.

„Bohužel jsme tento víkend nepředvedli stejný výkon jako v minulém týdnu,“ řekl po nedělním duelu Michal Baker. „Tomu odpovídali i výsledky. Našim hlavním problémem byla pálka, na které se trápíme ve druhé polovině sezony. Ve zbývajících zápasech musíme předvést lepší výkony. Rozhodně si je chceme užít a připsat si nějaké výhry,“ dodal.
Klasik o tomto víkendu čekají další dva zápasy s Třebíčí. Tentokrát se první zápas odehraje v sobotu od 16 hodin na severu Moravy, druhý pak o den později na Vysočině. (jab)