Za svým letošním cílem si jdou volejbalisté Black Volley Beskydy postupnými krůčky. Nejprve se stali vítězi základní části soutěže, poté si v nejkratším možném termínu poradili ve čtvrtfinále s rezervním celkem ČZU Praha, když jej zdolali ve třech zápasech a nyní mají před sebou další úkol.

V semifinále prvoligového play-off na ně totiž čekají hráči VSK Hardman Staré Město, tedy tým ze Slovácka. „V našem třetím zápase s pražským soupeřem se jen potvrdilo, že play-off je zcela jiná soutěž, než dlouhodobá část. Týmy jsou na sebe po několika vzájemných duelech mnohem líp připraveny," vrací se k poslednímu zápasu hrající kouč BV Beskydy Přemysl Kubala.

„Byť to podle výsledku 3:0 nevypadá, ale naše vítězství se nerodilo vůbec lehce," zdůrazňuje. „Soupeř nás tlačil servisem, mnohdy až na hraně maximálního risku, což nám dělalo problém v následném útoku. V průběhu druhého setu došlo ke střídání, kdy za zkušeného Tomáše Plichtu nastoupil přihrávající smečař Libor Lanč, který svým velmi spolehlivým výkonem na přihrávce a v útoku nakonec strhnul vítězství v setu na naší stranu. Ve třetí sadě už soupeř rezignoval a bez většího odporu jsme sadu získali ve svůj prospěch. Toto utkání, stejně tak jako v předchozích dvou případech, rozhodla naše větší zkušenost a mnohem širší kádr. Právě tato skutečnost a tím pádem možnost měnit sestavu dle potřeby, nám dává výhodu i do dalšího kola, kde se utkáme se Starým Městem, které tvoří farmu extraligového Zlína," řekl po návratu domů trenér frýdecko-místeckých volejbalistů.

Jak už tedy bylo řečeno, o postup do finále prvoligového play-off se tedy volejbalisté BV Beskydy střetnou se Starým Městem. Úvodní semifinálové střetnutí odehrají Beskydští na domácí palubovce (hala SPŠ v Místku), a to v pátek 24. února od 18 hodin, druhý duel je na pořadu pak o den později se začátkem v 17 hodin. Případný třetí a čtvrtý zápas by se odehrál v dalším týdnu na Slovácku.