Vyrovnaný duel se začal lámat v koncovce prvního poločasu, kdy domácí hráči dokázali odskočit soupeři z 9:9 na poločasových 12:9. Když si pak Frýdečtí po změně stran vypracovali dokonce desetibrankový odstup, bylo o vítězi tohoto střetnutí jasno. Brno v závěru utkání již jen korigovalo výsledek na konečných 26:21 pro domácí celek. „Výhrou jsme dokázali navázat na náš zlepšený výkon v Jičíně. Dobře jsme bránili, dařilo se klukům i střelecky. Co mě ale mrzí, tak je závěru utkání, kdy jsme polevili v koncentraci a nechali soupeře zbytečně výsledek zkorigovat. Pokud by náš náskok nebyl tak velký, mohlo by nás to i mrzet. Tohle se stávat zkrátka nesmí," zlobil se domácí kouč Aleš Chrastina.

Po porážce nemohl být spokojen ani brněnský lodivod Zdeněk Missbach. „Měli jsme velké problémy prosadit se proti domácí obraně nula – šest. A když už jsme se do střelecké pozice dostali, tak nás vychytal výborně chytající Štolcar. V prvním poločase to z naší strany nebylo v útoku ještě tak špatné, ten druhý poločas už byl ale horší. I proto si domácí vypracovali rozhodující náskok. Hráče tak můžu pochválit jen za závěr, který nezabalili a snížili alespoň na rozdíl pěti branek. Tím máme vlastně lepší vzájemné zápasy," zdůraznil brněnský trenér. V prvním duelu totiž Brno porazilo Frýdek-Místek 33:26.

Svěřenci trenéra Aleše Chrastiny se už ale musí soustředit na následující zápas, který odehrají v sobotu 10. prosince v Kopřivnici. Derby má začátek naplánován na 18 hodinu.

PEPINO SKP FRÝDEK-MÍSTEK – HANDBALL BRNO 26:21 (12:9)
Nejvíce branek Brna: Hastík 4/3, Mráz 3, Koubek 3/2, Stein 3. Rozhodčí: Kosa, Švidernoch. Sedmičky: 5/5 – 6/5. Vyloučení: 6:8. Diváci: 460.

Frýdek-Místek: Marenčák, Štolcar, Stříž – Pomnichálek, Horáček, Klaban 3, Petrovský 8, Bosák, J. Rajnoha, Gřešek 6/5, Dyba 3, Vacula, Kichner 4, Kocich 1, Strack 1, Krahulík. Trenér: Aleš Chrastina.

Další utkání 13. kola: Město Lovosice – Ronal Jičín 28:30, HCB Karviná – Nové Veselí 29:30, Cement Hranice – KH Kopřivnice 29:16, Talent Plzeň – Tatran Litovel 33:20, HC Zubří – Dukla Praha 24:29.

Tabulka extraligy házené mužůZdroj: Deník