Jihomoravané přijeli na zápas dobře připraveni a rozhodně s domácími, hrajícími nižší soutěž, nic nepodcenili. Beskydy tak měly velmi těžkou úlohu poprat se nejen s výškovou převahou Brňanů, ale i s větší vyhraností a zkušeností hostujícího celku. Utkání nakonec skončilo zdánlivě jednoznačným vítězstvím Brna 0:3, při bližším pohledu na skóre jednotlivých setů je však patrné, že se vždy rozhodovalo až v koncovkách. Mimořádně napínavý byl zejména druhý set, ve kterém si Beskydy po celou dobu udržovaly dvou až tříbodové vedení. O to ale bohužel v dramatické koncovce přišly a set prohrály 25:27. Ve třetí sadě již domácí volejbalisté nedokázali najít recept na kvalitní servis Brňanů a z poháru jsou tak pro letošní rok vyřazeni.

Příjemným překvapením byl pro zaplněnou frýdecko-místeckou halu výkon domácího mladého hráče Jakuba Vašuta, který byl po utkání vyhlášen nejlepším hráčem ŠSK Beskydy.

ŠSK BESKYDY – VOLEJBAL BRNO 0:3 (-21, -25, -20)

Další výsledky 2. kola poháru: Turnov – Ústí nad Labem 1:3 (-20, 26, -13, -12), Domažlice – Odolena Voda 0:3 (-10, -15, -27), Bučovice – Kladno 3:1 (24, 17, -23, 25).
Ve třetím kole tak na sebe narazí Brno s Ústím a Bučovice s Odlonenou Vodou.

(zem)