Po měsíční pauze se mohli fanoušci baseballu ve Frýdku-Místku opět podívat na další zápasy Klasiku. Ten jim však moc radosti neudělal, když dvakrát podlehl extraligovému Tempu Praha.

Tempo už je mezi českými celky na baseballové mapě tradičním účastníkem. Frýdečtí fanoušci se tak mohli těšit na srovnání týmů z extraligy a druhé nejvyšší soutěže. Bohužel pro domácí však toto srovnání vyznělo jednoznačně lépe pro tým, který hájí příslušnost v nejvyšší soutěži.

V sobotním utkání vyprodukoval Klasik velké množství chyb, kvůli kterým vůbec nemohl pomýšlet na vítězství. Ačkoliv nadhazovač Avendano dokázal hodit hned dvanáct strikeoutů, tak zároveň pustil na metu také dvanáct pálkařů soupeře. Domácí tak v tomto utkání prohráli vysoko 1:11 a doufali, že v neděli zvládnou zápas přeci jen lépe.

Odvetný souboj tak v podání baseballistů Frýdku-Místku začal mnohem lépe, když šli v první směně do vedení 2:0. Jenže pak přišla čtyřbodová třetí směna, ve které hosté otočili skóre a až do konce utkání jej nepustili. Navíc postupně přidávali další doběhy a i v tomto klání si připsali vysokou výhru 12:3. „Druhé utkání bylo z našeho pohledu lepší,“ hodnotil víkend Michal Baker. „Nadhazovači neházeli špatně. V neděli jsme navíc od začátku vyvíjeli na soupeře tlak. Bohužel jsme však nechali mnoho hráčů na metách. Ukázalo se, že pokud chceme uspět s extraligovými týmy, tak musíme mít bezchybnou obranu a od začátku tlačit na nadhazovače. Pak se dostaví i výsledky,“ dodal.

Baráž o extraligu čeká nyní reprezentační pauza. Baseballisté Frýdku-Místku si ji v tomto týdnu zpříjemní hned dvěma exhibičními zápasy. Nejprve ve středu poměří na svém hřišti od 17 hodin síly s hokejisty HC Frýdek-Místek. V sobotu pak odehrají utkání s chorvatským reprezentačním výběrem do 23 let, který se v Ostravě připravuje na evropský šampionát. Toto utkání má začátek stanoven na 15 hodinu. (jab)