Hráči Klasiku totiž ani jednou nedokázali svého soupeře porazit, čímž si připsali do průběžné tabulky další dvě prohry.

Co však může frýdecko-místecké baseballisty těšit, je zlepšený výkon v obraně, kde domácí hráči udělali minimum chyb. „Rozhodně jsme sehráli lepší zápasy, než v minulém týdnu. Vnější pole nedělalo chyby, bylo na něj spolehnutí a bylo tam několik krásných zákroků. Naši nadhazovači se rozházeli a neměli problém se strikezónou," řekl trenér Klasiku Jan Maštalíř.

Velkým negativem série se SaBaTem je zranění Marka Vykoukala, který již tradičně nastupuje jako startující nadhazovač týmu. Toho v průběhu šesté směny prvního zápasu trefil svým odpalem hostující Šimon Peřina. „Marko dostal tvrdou ránu do kolena a nebyl pak schopný pokračovat ve hře. Zastoupit jej musel Pavel Kociňák, který si ale vedl velmi dobře a soupeři, jenž v té době vedl 3:0, nepovolil již ani jeden doběh," pochválil svého svěřence Maštalíř. Bohužel v dalším průběhu domácí pálkaři dokázali zásluhou odpalu Adama Vítka stáhnout jediný bod, což na obrat nestačilo.

Druhý zápas již z pohledu domácích nebyl tak povedený, a ačkoliv se zlepšili na pálce, tak z dvanácti hitů vytěžili pouze tři doběhy. To soupeř byl daleko produktivnější a stáhl deset bodů z jedenácti odpalů. To mu stačilo k vítězství a do Prahy se tak hráči SaBaTu vraceli se dvěma výhrami. Hostující trenér Petr Černý se mohl po zápasech usmívat. „My jsme určitě spokojeni," řekl po zápase. „Měli jsme asi větší hlad po vítězství. Po tom, co nás doma vykradla Třebíč dva nula na zápasy, tak jsme potřebovali bodovat. To se nám povedlo. První zápas byl napnutý, ale ve druhém jsme se v jedné směně utrhli a začali pálit rovné míče. To rozhodlo a soupeř se položil."

V dalším kole zajíždí baseballisté frýdecko-místeckého Klasiku na hřiště jednoho z největších favoritů 1. ligy - Hluboké nad Vltavou.

(jab)