Domácí zápasy s Břeclaví a Hlukem byly posledními, které hráčky odehrály v dresu SK Frýdlant. Následné duely v Hradci Králové a v Dobré (hraje se koncem ledna, pozn. red.) již svěřenkyně trenérky Marie Hrachové odehrají v barvách CDU Sport – stolní tenis Ostrava. „I když je mi z toho všeho moc smutno, tak to beru tak, že vše zlé, je k něčemu dobré," řekla bývalá vynikající hráčka.

A co vlastně stojí za koncem stolního tenisu ve Frýdlantu? „Jednak jsou za tím mé zdravotní problémy, a také i ekonomické zázemí. V podstatě ani ta podpora ze strany města nebyla pro vrcholový sport taková, abychom zde mohli působit. Ve Frýdlantu ale zůstane mládež, které se chceme nadále věnovat. Ta má zde velkou základnu a také i úspěchy, vždyť devět dětí máme mezi nejlepší čtyřiadvacítkou z celé České republiky," zdůrazňuje Hrachová.

Ta se ve vzpomínkách vrací do roku 1995, kdy začala společně se svým otcem Milanem ve Frýdlantu budovat nový ženský tým, který si později vybojoval účast v nejvyšší republikové soutěži. „Za těch jednadvacet let jsme se dvakrát stali mistryněmi republiky a třikrát jsme triumfovali v Českém poháru. V posledních jedenácti letech jsme vlastně v extralize neskončili hůře, než třetí. To jsou vynikající výsledky, které stojí za naší poctivou prací," pokyvuje hlavou Marie Hrachová.

Během té doby se ve Frýdlantu představily takové hráčky, jako Renata Štrbíková, Lenka Harabaszová, Hana Hadačová, Zuzana Poliačková, či Číňanka Zhou Xyou. „Určitě bych ráda poděkovala všem našim sponzorům, kteří nás ve Frýdlantu podporovali. Velké díky patří také všem lidem okolo, kteří nám pomáhali a také i fanouškům. Věřím, že našim přesunem do Ostravy získáme větší šanci k podpoře našeho sportu. V ženách hrajeme nejen extraligu, ale béčko si v minulé sezoně vybojovalo účast v druhé nejvyšší soutěži. Naší snahou bude hrát v obou soutěžích co nejdůstojněji. Máme mladý a bojovný kolektiv. Hodně stavíme na dobré partě, která se mezi holkama utvořila. Důležitá bude pro nás také i práce s mládeží. Tam mám ale strach, aby nám ti nejtalentovanější neodcházeli jinam," dodala ještě Marie Hrachová.

Její svěřenkyně i v letošní extraligové sezoně prohání nabité kádry jihomoravských celků z Hodonína a Břeclavi. Na čtvrtý Hradec Králové třímá dnes již bývalý frýdlantský celek pětibodový odstup.