Frýdlant to nakonec po výsledcích 5:3 doma a 5:0 na stolech soupeře, zvládl. „Musím přiznat, že odveta byla nad očekávání hodně rychlá. Až nás to všechny překvapilo, že se tak dařilo," smála se po postupu Hrachová.

Základ úspěchu dala v odvetě Dagmar Blašková, která si ve třech setech poradila v úvodním duelu s domácí trojkou Kateřinou Rozínkovou. Druhý bod Frýdlantu zařídila samotná Hrachová, která 3:1 porazila domácí jedničku Danielu Rozínkovou. „Holky vydařený úvod uklidnil, pak jsme si už zápasy pohlídaly. Karin Adámková si poradila jak s Pelcmanovou, tak i s Katkou Rozínkovou. Dáša Blašková zase poprvé v letošní sezoně vyhrála nad Danielou Rozínkovou," chválila své svěřenkyně a také i spoluhráčky zkušená Marie Hrachová. „Do Dobré nás přijela povzbudit také Marta Novotná, takže jsem po třiadvaceti letech měla opět osobní trenérku," smála se bývalá úspěšná československá reprezentantka.

Ta se už může společně se svým týmem připravovat na semifinálovou sérii s MSK Břeclav. První utkání by se mělo hrát na jihu Moravy v sobotu 9. května, odveta pak v pondělí 11. května ve Frýdlantu. Pokud bude stav nerozhodný, rozhodne o postupujícím do finále třetí duel, který by se hrál opět v Břeclavi ve středu 13. května. „Břeclav je v této sérii jasným favoritem, takže nemáme co ztratit. Řeknu to spíš takhle, už teď jsme dosáhly svého maxima, teď si už zápasy budeme jen užívat," dodala Marie Hrachová.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří vítěz základní části SKST Hodonín a Hradec Králové, který ve čtvrtfinále dvakrát 5:3 porazil MK Řeznovice.

SK Dobré – SK Frýdlant n. O. 0:5

Výsledky: K. Rozínková – D. Blašková 0:3 (-9, –2, –5), D. Rozínková – Hrachová 1:3 (9, –3, –1, –1), Pelcmanová – Adámková 1:3 (-7, 3, –6, –6), D. Rozínková – D. Blašková 1:3 (4, –7, –7, –11), K. Rozínková – Adámková 0:3 (-4, –6, –5).