Jednou z hlavních a bezpochyby přínosných změn je například fakt, že se letos rozhodli organizátoři úplně poprvé uspořádat taneční battly i pro kategorii dětí, aby tak dali příležitost zasoutěžit si úplně všem. „Dětské battly jsou navíc pořádány jen velice zřídka a v našem městě takový typ soutěže není vůbec, proto se tedy nejstarší tanečníci frýdecké skupiny rozhodli tímto nedostatek navždy změnit a vytvořit tak další a vítanou tradici," prozradila Kristýna Blahutová z frýdecko-místecké taneční skupiny Funky Beat.
Takzvané Kids battle se konaly ve stejný den již v odpoledních hodinách a všem dětem i jejich fanouškům se podařilo vytvořit skvělou atmosféru i neskutečnou podívanou. „Šlo vidět, že naši malí tanečníci byli z tohoto nového zážitku a zkušenosti opravdu nadšeni a do svých výkonů tak dávali maximální nasazení, čímž šokovali jak diváky, tak i odbornou porotu," řekla Blahutová.

Po dlouhých a napínavých soubojích se na 4. místě umístila Klaudie Kašajíková, bronzovou medaili získala Vendula Bystroňová a do samotného finále se protancovala Nela Gaudynová a Viktorie Peterová. „Obě dívky předvedly strhující výkon a nutno uznat, že boj byl opravdu velmi vyrovnaný. Nicméně si nakonec titul vítězky vytancovala Nela Gaudynová a domů si tak odnesla kromě skvělého pocitu, poháru a medaile i velmi hodnotné ceny v podobě sluchátek, čepice, řady dalších doplňků a sladkostí," radovala se z úspěchu své svěřenkyně Kristýna Blahutová.

V pozdějších hodinách pak probíhaly již klasické battly dospěláků, stejně jako je tomu každý rok. Organizátorky však letos na tuto dlouho očekávanou párty pozvaly krom frýdeckých skupin i mnoho dalších tanečních crew i z okolních měst. „Troufnu si říct, klub doslova praskal ve švech, jak byl nabit všemi možnými tanečníky. Jelikož byla letos konkurence ještě o něco tvrdší, podívaná tak byla mnohonásobně zajímavější a atmosféra doslova nepřekonatelná," řekla Blahutová.

Po ukázkových demech, mnoha napínavých bojích, tisících tanečních krocích a šílených kreacích nakonec vzešel jako vítěz David Janáček (JayJay), který se ve finálovém battlu utkal s Karolínou Dufkovou (Žampión).

Samozřejmě na žádné X-mass párty nemůže kromě battlů chybět ani vystoupení tanečníků Funky Beat, bez kterých by tato párty nikdy nevznikla. „Takovým oživením byly nesčetné vtipné hlášky a komické scénky, takže publikum doslova řvalo smíchy a všichni si dance revue náležitě užili a vychutnali. Kromě toho byla pro diváky připravena ještě celá řada dalších překvapení, například v podobě welcome drinku, drobného občerstvení, speciální nabídky míchaných drinků, dárečků, soutěží o hodnotné ceny, či vystoupení krumpéřů. K tomu všemu nám hrál ty nejlepší pecky DJ Boruf, díky němuž bylo na parketě stále plno a všichni účastnící se protancovali až do ranních hodin," chválila akci Kristýna Blahutová.