Taneční skupiny Funky Beat z Frýdku-Místku, která se na soutěžích prezentuje pod záštitou tělocvičné jednoty Sokol, se před nedávnem zúčastnila republikového kola soutěže Děti Fitness aneb sportem proti drogám, které se konalo v Otrokovicích.

Ačkoliv už v regionálním kole zaznamenala skupina obrovský úspěch, v tomto kole se museli frýdečtí tanečníci vypořádat s mnohem větší konkurencí. „Do Otrokovic přijeli opravdu ti nejlepší ze všech koutů naší republiky," řekla hlavní trenérka Kristýna Blahutová.

Celá soutěž nejprve odstartovala nejmladší kategorií mini (děti ve věku od 5 do 7 let), kde měl Funky Beat poměrně silné zastoupení. „Naši nejmladší svěřenci mají obrovský talent a vidíme v nich velký potenciál. Proto na sobě už teď intenzivně pracují, trénují několikrát týdně a neustále se posouvají vpřed. Pevně věříme, že půjdou ve šlépějích svých starších tanečníků a už brzy nás budou vzorně reprezentovat na soutěžích světové úrovně. I tady děti potvrdily naše předpoklady a opět prokázaly svou neskutečnou sílu, energii a nadání," vysekl slova chvály Marek Coufal ze skupiny Funky Beat.

Není proto divu, že nejmladší členové frýdecké skupiny obsadili takřka všechna umístění – páté místo získal Štěpán Ondroušek, čtvrté Viktor Pšenica a bronz tentokrát náležel Karolíně Šmídové. Zcela nejvíce však porotu uchvátila Natálie Kantorová, která domů hrdě odcházela se zlatem.

Ihned po kategorii mini následovala kategorie dětí, kde se Funky Beatu rovněž velmi dařilo. Přestože zde byla konkurence ještě o něco tvrdší, děti si s ní hravě poradily a s lehkostí se protancovaly k mnohým V Otrokovicích se představili i nejmladší tanečníci ze skupiny Funky Beat.Zdroj: archiv oddílukrásným umístěním – k šestému Sofie Friedlová, k pátému Adéla Sopuchová a ke třetímu Lucie Venglářová. Jako zcela nejlepší se ale ukázala Tereza Ondroušková, která se zcela zaslouženě postavila na první příčku a odnesla si tak kromě zlaté medaile i titul mistryně České republiky.

Po dětské kategorii přišla na řadu vůbec nejpočetnější kategorie juniorů, kde se frýdecko-místecké skupině podařilo doslova smést svou konkurenci, a o všechna umístění se tak Funky Beat podělil jen mezi sebou. Po velmi vyrovnaném a napínavém boji se porota rozhodla udělit šesté místo Kláře Kanalíkové, páté Nele Starůstkové a čtvrté Zuzaně Blahutové. Bronzovou medailí se může právem pyšnit Natálie Šmídová, stříbrem zase Viktorie Peterová a zlatem nadějná tanečnice Vendula Bystroňová.

Streetová kategorie byla završena kategorií dospělých, kde měl Funky Beat pouze jedinou zástupkyni, a to Terezu Weissmannovou. Ta se však svého úkolu zhostila na výbornou a skrz tvrdou konkurenci se prokousala až k nádhernému prvnímu místu. Sladkou tečkou na závěr celé soutěže byla kategorie dancehallu, což je v současné době velmi populární, převážně ženský taneční styl. Přestože i zde byla účast soutěžících zcela nad očekávání, získala Klaudie Kašajíková krásné druhé místo.